Un suporter acuzat de rasism după finala EURO 2020, ARESTAT

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un bărbat din Anglia, acuzat că a făcut mai multe afirmaţii rasiste pe reţelele de socializare după finala EURO 2020, a fost arestat. 

Bărbatul are 37 de ani şi este din Manchester. 

”Acțiunile unui grup mic de persoane au umbrit uriașul eveniment care a avut loc în țara noastră duminică seară. Suntem fermi pe poziții, orice abuz rasist este de neacceptat, indiferent unde are loc. Acum avem un om reținut și investigațiile noastre continuă”, a anunțat Matt Gregory, detectiv inspector la Poliția din Manchester, conform Digisport.ro.

Federația Engleză de Fotbal a reacționat la câteva ore de la apariția comentariilor rasiste, blamându-i pe suporteri.

”Suntem dezgustaţi să vedem că jucătorii echipei noastre, care au dat totul în această vară, au fost supuşi unor agresiuni discriminatorii online după meciul din această seară (n.r. duminică). Noi susţinem jucătorii noştri.

FA condamnă orice formă de discriminare şi este consternată de rasismul difuzat pe reţelele de socializare la adresa anumitor jucători ai Angliei”, a anunțat FA.

Harry Kane, reacţie dură 

Harry Kane, atacantul naţionalei Angliei, dă de pământ cu fanii care au trimis mesaje rasiste după ratarea trofeului EURO. 

"Aceşti trei băieţi care au fost extraordinari vara asta au avut curajul să bată un penalty când miza era uriaşă. Ei merită susţinere, nu abuzuri rasiste precum cele de noaptea trecută. Dacă ataci pe cineva în felul ăsta, nu eşti un suporter al Angliei şi nu te vrem!", a scris Harry Kane pe Facebook. 

Prinţul William, scârbit 

 

Gareth Southgate, antrenorul echipei naționale a Angliei, consideră că abuzul rasist îndreptat împotriva jucătorilor este ”de neiertat”. Prințul William, de asemenea, s-a declarat ”scârbit” de unele comentarii. 

Într-o conferință de presă, Southgate a declarat că ”am arătat puterea pe care o are țara noastră când suntem uniți, energici și pozitivi”. El a subliniat că echipa națională reprezintă pe toată lumea, iar ceea ce s-a întâmplat la UEFA 2020 a fost o ”luminiță” care a adus oamenii împreună pentru ceea ce cred, iar această unire trebuie să continue. 

Ducele de Cambridge, care a urmărit meciul de la Wembley cu prințul George și ducesa de Cambridge, a scris pe Twitter: ”Sunt scârbit de abuzul rasist îndreptat împotriva jucătorilor englezi după meciul de aseară. Este absolut inacceptabil ca jucătorii să suporte acest comportament urât. Trebuie să se oprească acum și toți cei implicați ar trebui să răspundă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel