EXCLUSIV  Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii / galerie foto

Miercuri după-amiază, un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din București.

Un camion a rămas blocat, miercuri după amiază,în Pasajul Unirii din București. Conform informațiilor DC News, camionul în cauză este blocat în pasaj, iar fotografiile sunt făcute afară, de la demonstrația trecerii un vehicul similar pe sub limitatoarele metalice instalate de autorități.

Pasajul rutier Unirii s-a redeschis circulației, după o investiție de 12 milioane de euro. Are cel mai performant sistem de ventilaţie

Primăria Sectorului 4 a anunţat, la începutul lunii septembrie, redeschiderea Pasajului Unirii.

După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranţă a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat. Urmare a unei investiţii de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară', se arată într-un comunicat.

Conform sursei citate, peste 1.800 de ore de lucru au fost necesare pentru această transformare, timp în care constructorii au izolat toate infiltraţiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereţii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.

Pentru a creşte vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat şi bandă LED pe o suprafaţă de 4 kilometri.

Totodată, la suprafaţă au fost instalaţi 30 de stâlpi de iluminat, precum şi 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranţă pentru şoferi.

'Pasajul Unirii are, în momentul de faţă, cel mai performant sistem de ventilaţie. De ultimă generaţie, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc ce leagă Franţa de Italia, sistemul este complet automatizat şi are două regimuri de funcţionare. Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat şi, totodată, evacuează fumul către zonele de ieşire, în caz de incendiu', se precizează în comunicatul citat.

În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea reţelelor edilitare de apă şi canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat, precum şi la montarea unui nou sistem de supraveghere video. Pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situaţii de urgenţă, cât şi cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel