UEFA și ECA, acord pentru fair-play financiar

foto: Neymar Jr @neymarjr / Twitter
foto: Neymar Jr @neymarjr / Twitter

Asociaţia Europeană a Cluburilor de fotbal (ECA) a aprobat marţi principiul unei evoluţii a fair play-ului financiar, prin introducerea a doi indicatori care ar trebui să permită UEFA să intervină mai repede, a anunţat preşedintele ECA, Andrea Agnelli, citat de AFP.

"S-a ajuns la un acord cu UEFA în privinţa unui nou set de reguli, pentru un fair play financiar 2.0", a declarat Agnelli, care este şi preşedintele clubului italian Juventus Torino, în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc la finalul Adunării Generale a ECA de la Roma.

Potrivit lui Michael Verschueren, şeful grupului de lucru al asociaţiei pe probleme financiare, ECA şi UEFA doresc o mai mare transparenţă în publicarea conturilor cluburilor şi vizează o "armonizare a regulilor contabile" pentru cluburile de fotbal din întreaga Europă.

"Cluburile din diferite ţări ar trebui să facă obiectul aceloraşi reguli", a spus el, fără alte detalii.

ECA a validat, în primul rând, principiul unei evoluţii a normelor actuale ale fair play-ului financiar, menite să reducă "durata evaluărilor", a explicat Verschueren, evocând o perioadă de 18 până la 22 de luni, în prezent, pentru ca UEFA să poată interveni.

"Au fost introduşi doi noi indicatori. Primul se referă la gradul de îndatorare, cu o rată maximă de îndatorare în raport cu Ebidta (beneficiul înainte de impozitare, dobândă şi depreciere, n.red.) a clubului ", a explicat oficialul ECA.

Sold de maxim 100 de milioane de euro


Al doilea indicator se referă la cheltuielile cu transferurile, cu un sold maxim de 100 milioane euro între cheltuielile şi vânzările pe piaţa transferurilor, fără a fi însă strict interzisă depăşirea acestui sold.

"Dacă un club va ieşi din unul dintre aceşti indicatori, UEFA va avea acum un mecanism pentru a verifica rapid dacă regulile sunt respectate. Acest lucru ne va permite să acţionăm mult mai repede decât în trecut ", a mai spus Verschueren.

În acest caz, organismul european va putea verifica bugetul clubului în cauză pentru anul în curs şi cel anterior, dar şi prognoza bugetară pentru sezonul următor.

Potrivit ECA, aceste prevederi urmează să fie adoptate la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al UEFA, programată pentru 24 mai, şi va intra în vigoare în următorul sezon.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel