UEFA 2020, decizie privind mutarea semifinalei și finalei de pe Wembley

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

UEFA a luat o nouă decizie cu privire la o posibilă mutare a semifinalei și finalei Euro2020 de pe Wembley. 

UEFA nu intenţionează să retragă stadionului Wembley calitatea de gazdă a semifinalelor şi finalei EURO 2020 la fotbal, după ce premierul italian Mario Draghi a solicitat ca finala să fie mutată din Marea Britanie ca urmarea creşterii numărului de infectări cu Covid-19, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Record de noi infectări COVID-19



Regatul Unit a înregistrat un număr record de 10.633 de noi cazuri de coronavirus şi cinci decese în cursul zilei de luni, ajungând la un total de 4,63 milioane de cazuri confirmate şi 127.976 de decese în total, conform unui bilanţ al Reuters.

Plan de urgență 



UEFA anunţase vineri că are un plan de urgenţă pentru mutarea finalei de pe Wembley, în cazul în care Marea Britanie nu va fi de acord să facă o excepţie de la regulile privind carantina pentru fanii veniţi din străinătate.

"UEFA, Federaţia engleză de fotbal şi autorităţile din Anglia lucrează împreună cu succes pentru găzduirea semifinalelor şi finalei EURO 2020 pe Wembley şi nu există planuri pentru schimbarea locului de disputare a acestor jocuri", a precizat un purtător de cuvânt al UEFA într-un comunicat difuzat marţi.

Semifinalele Campionatului European



Celebra arenă londoneză urmează să găzduiască semifinalele Campionatului European de fotbal pe 6 şi 7 iulie, iar apoi finala competiţiei, pe 11 iulie.

Premierul italian Mario Draghi a declarat luni că este în favoarea găzduirii finalei la Roma, mai degrabă decât într-o ţară în care "numărul infectărilor creşte rapid".

Ziarul Times a anunţat vineri că Budapesta era locul alternativ avut în vedere pentru găzduirea semifinalelor şi finalei EURO 2020 în cazul în care Wembley nu ar fi fost în măsură să accepte suporteri străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel