Trei lucruri la care să fii atent când cumperi o maşină nouă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Maşinile noi sunt la mare căutare în România, mai ales în perioada în care programul Rabla este funcţional. Dar iată câteva aspecte la care să fim atenţi la o astfel de achiziţie. 

Care sunt dotările maşinii

Pentru multe persoane primează confortul atunci când cumpără o maşină nouă, pentru alţii contează în primul rând siguranţă, iar cei tineri sunt atraşi în special de design şi de puterea motorului. Este important să se urmărească atent care sunt dotările autovehiculului. Un anumit model de maşină prezintă mai multe versiuni de echipare, care diferă ca preţ, dar şi din punct de vedere al dotărilor. Senzori de parcare fata-spate, camera pentru mersul în marşarier, sisteme de collision assist sau sistemul de păstrare a benzii de rulare sunt doar câteva dintre echipările pentru care pot opta clienţii maşinilor noi.

Cât va costa întreţinerea maşinii

Un alt aspect important este cel care priveşte costurile de întreţinere a maşinii. Dacă se aleg maşini ieftine, este important ca şi costurile ulterioare să fie şi ele unele tot reduse, altfel investiţia nu mai este una avantajoasă. Clienţii se pot documenta în privinţa service-urilor autorizate pentru modelul de maşină respectiv, care sunt costurile intervenţiilor, dar şi care sunt preţurile pieselor de schimb.

Valoarea RCA-ului

Tot în privinţa costurilor va trebui să se ţină seama şi de valoarea Asigurării de Răspundere Civilă Auto (RCA). Preţurile asigurărilor auto au crescut foarte mult în ultimii ani, iar şoferii tineri, cu vârste sub 30 de ani, plătesc cele mai mari preţuri. Valoarea asigurării depinde şi de capacitatea cilindrică. În cazul unei maşini noi, este indicată o asigurare CASCO, pentru că protejează în mai multe cazuri, inclusiv furt, dar şi costurile sunt unele ridicate, scrie promotor.ro.

Zilele trecute, v-am explicat la ce aspecte să fiţi atenţi când cumpăraţi o maşină la mâna a doua. În special, e vorba de cele 10 întrebări cruciale pe care orice cumpărător trebuie să şi le pună şi să le pună celui care vinde maşina. 

VEZI Cele 10 întrebări pe care să le pui când cumperi o maşină la mâna a doua

1. Ce rulaj arată kilometrajul?

2. De ce vinde mașina?

3. În ce stare se află interiorul și exteriorul mașinii?

4. Se poate testa mașina?

5. Câți proprietari a avut mașina?

6. A fost vreodată mașina implicată într-un accident?

7. Care este istoricul de service al mașinii?

8. Mai are mașina garanție de producător?

9. Se poate verifica mașina la un service independent?

10. Actul de proprietate a mașinii este în regulă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel