Tradiții, superstiţii Anul Nou. Ce să faci ca să ai bani şi noroc în 2015

În Ajun de Anul Nou mulţi dintre noi au superstiţii referitoare Revelion şi fac anumite lucruri crezând că astfel au noroc.

Fiecare popor are setul lui de superstiţii asociate cu diferite sărbători, iar cele de Revelion sunt multe la număr, potrivit bzi.ro.

Oamenii care cred în aceste superstiţii speră la noroc sau la mai mulţi bani în vieţile lor. Iată mai multe credinţe şi tradiţii în funcţie de ce vrei să ai anul viitor: bani sau noroc.

Tradiţii şi supersţii referitoare la bani

1. Să nu intri dator în noul an. Se spune că trebuie să scapi de toate datoriile înainte de noul an, altfel vei continua să îţi faci altele pe tot parcursul lui. Indiferent că este adevărat sau fals, întotdeauna este plăcut să îţi începi anul fără griji prea multe şi, dacă se poate, chiar să ai bani în buzunar, ca să ai parte de ei tot anul.

2. Ce să mânânci înainte de Anul Nou. Cei care vor să aibă bani anul viitor ar trebui să mânance fasole, care este considerat un aliment care simbolizează monedele şi se spune că aduce belşug în noul an. Acelaşi lucru se vehiculează şi despre tradiţionala mămăligă, datorită culorii ei care aduce aminte de aur.

3. Răvaşele din pâine. Gospodinele trebuie să ştie că şi la noi, dar şi în alte culturi, există o superstiţie care spune că dacă fac pâinici sau cozonaci în care pun monede, cei care găsesc bănuţii vor avea noroc pe plan pecuniar tot anul.

CITEȘTE ȘI: HOROSCOP 2015: Ce zodii vor avea noroc la bani anul următor

Tradiţii şi supersţii referitoare la noroc

1. Să faci mult zgomot. În popor, există câteva obiceiuri ce ţin de noaptea dintre ani pentru a aduce şansa de partea oamenilor. De exemplu, se spune că pentru a te feri de spiritele rele şi a le alunga, trebuie să faci cât mai mult zgomot la miezul nopţii.

2. Să nu arunci nimic din casă. Dacă ai ţinut petrecerea de Revelion la tine acasă, atunci se zice că nu este bine să arunci în prima zi a anului nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că astfel ţi-ai arunca şi norocul. Ai grijă la cine îţi intră în casă prima oară în noul an, deoarece această persoană îţi poate aduce noroc sau ghinion. Dacă este vorba despre un bărbat sau despre o persoană cu părul negru, şansa va fi de partea ta. În ceea ce priveşte ghinionul, acesta intră în casă odată cu roşcatele şi blondele.

3. Poartă haine noi. Se spune că cine poartă haine noi de Anul Nou va fi norocos tot anul. Dacă nu ai toată vestimentaţia nepurtată, nu îţi face probleme. Este suficient să porţi măcar un accesoriu nou şi efectul este acelaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel