Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

În 2021, lumea avea 7,1 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, aproximativ 90% din populația globală. Telefonul mobil este acum una dintre cele mai omniprezente tehnologii umane, iar aceste dispozitive moderne elegante sunt departe de predecesorii lor masivi, asemănători cărămizilor.

Dar care sunt cele mai vândute telefoane mobile din toate timpurile?

Folosind datele de pe Wikipedia, Yahoo Finance și firma de analiză tehnologică Omdia, am conturat vânzările telefoanelor mobile care au cunoscut un succes de necontestat, relatează Visual Capitalist.

Cele mai vândute telefoane mobile din toate timpurile

Conducând lista celor mai vândute telefoane se află mult-iubitul Nokia 1100, care a înregistrat peste 250 de milioane de vânzări în șase ani înainte de a fi întrerupt în 2009.

Foto: Pixabay

Cu toate că a existat în aceeași perioadă cu primele smartphone-uri de masă (seria Nokia E și apoi iPhone-ul), prețul 1100, focusul pe funcționalitatea de bază și dimensiunea de buzunar l-au făcut preferat în țările în curs de dezvoltare.

Pe locul doi, o altă variantă a aceleiași linii, Nokia 1110, a vândut 248 de milioane de unități. Pe locul trei se află iPhone 6 și 6 Plus, cu un total de 222 de milioane de unități. Ecranele lor de 4,7 și 5,5 inch au introdus era smartphone-urilor cu ecrane mari, și rămân cele mai bine vândute iPhone-uri și cele mai bine vândute smartphone-uri din toate timpurile. De fapt, iPhone-ul 6 a fost atât de popular încât a fost re-lansat în 2017 la un preț de nivel mediu.

Foto: Pexels

Următoarele 17 poziții din topul celor mai vândute telefoane sunt împărțite între Nokia și iPhone, cu doar Samsung E1100 (pe locul 11) și Motorola Razr V3 (pe locul 17) reușind să spargă duopolul.

Desigur, Nokia și Apple au avut sorți foarte diferite în ultimul deceniu.

După ce a profitat de dereglementarea pieței de telecomunicații, mai întâi în Europa, apoi în Asia, Nokia a eșuat în tranziția către smartphone-uri și a pierdut rapid teren în fața Apple, Google și Samsung.

Microsoft a achiziționat divizia de telefoane mobile a Nokia în 2014 pentru a-și stimula propriul Windows Phone, dar când acest lucru a eșuat, divizia de telefoane a fost din nou vândută către HMD Global. Astăzi, HMD Global încă produce telefoane Nokia (inclusiv revizuiri ale modelelor anterioare) care rulează pe sistemul de operare Android.

Rivalitatea modernă între telefoanele mobile: Apple vs. Samsung

Este greu de crezut cât de repede s-a schimbat afacerea principală a Apple de la calculatoare personale la telefoane mobile.

În 2009, vânzările de iPhone-uri contribuiau cu aproximativ 25% la veniturile companiei. Până în 2023, jumătate din veniturile de 383 de miliarde de dolari ale Apple proveneau de la telefoanele lor.

iPhone-ul domină în mod obișnuit primele 10 cele mai bine vândute telefoane în fiecare an, așa cum reiese din cercetările analiștilor tehnologici de la Omdia. Cu toate acestea, cifrele de vânzări ale gigantului electronic coreean Samsung nu sunt deloc lipsite de succes. Și în timp ce modelele lor de afaceri diferă destul de mult, dispozitivele lor de top sunt puse în mod regulat unul împotriva celuilalt: Samsung câștigând în ceea ce privește durata de viață a bateriei și opțiunile de gamă medie și inferioară, iar Apple câștigând la optimizare și securitate. Ambele mărci au camere excelente.

Și în timp ce Apple dominează piața de smartphone-uri din SUA (cu o cotă de piață de 52%), Samsung îi întrece la nivel global, cu o cotă de piață de 22%, comparativ cu 19% pentru Apple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel