Thiago Motta, "onorat" să revină la Genoa ca antrenor

Fostul internaţional italian de origine braziliană Thiago Motta s-a declarat "onorat" să revină ca antrenor la echipa italiană de fotbal Genoa 1983, la care evoluează portarul român Ionuţ Radu.

"Sunt foarte emoţionat să mă întorc la Genoa ca antrenor. Este o mare oportunitate şi o onoare, după ce am făcut în urmă cu zece ani", declarat Motta cu ocazia prezentării sale. Fostul mijlocaş a jucat la gruparea genoveză în sezonul 2008-2009, înscriind 6 goluri în 27 de meciuri.

El se află acum la prima sa experienţă ca antrenor al unei echipe profesioniste, având misiunea de a o salva de la retrogradare pe Genoa, ocupanta penultimului loc în Serie A.

Întrebat dacă îşi va pune în aplicare ideile expuse în urmă cu un an, când a afirmat că, în opinia sa "atacantul este primul fundaş, iar portarul primul atacant", adăugând că doreşte să revoluţioneze fotbalul printr-un sistem de joc 2-7-2, Thiago Motta a replicat: "Acela a fost doar modul meu de a încerca să spun că numele nu sunt atât de importante în fotbal".

Motta, care a pregătit anterior echipa Under 19 a clubului Paris Saint-Germain, îl înlocuieşte la Genoa pe Aurelio Andreazzoli, demis după debutul catastrofal de sezon.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel