The Economist: Traian Băsescu ar putea reveni la putere, pe modelul lui Vladimir Putin

the economist
the economist

Preşedintele Traian Băsescu ar putea adopta modelul lui Vladimir Putin, pentru a reveni la putere la prim ministru după expirarea mandatului prezidenţial, în 2014, comentează The Economist, în ediţia online de joi.

„Victoria lui Traian Băsescu în revoluţia portocalie din decembrie 2004 s-a dovedit efemeră. Scandalurile, în parte politizate, au pătat imaginea fostului căpitan de vas, deşi el ar putea reveni la putere, în stilul lui Vladimir Putin, ca premier, atunci când mandatul său se încheie în 2014“, comentează The Economist.

The Economist trece în revistă, într-un articol publicat cu supratitlul "România dezamăgitoare", problemele economice şi de infrastructură cu care se confruntă România, afirmând că, "pe hârtie, programul de reformă (al guvernului) pare impresionant, dacă nu ar fi fost întârziat".

"Dar mulţi se îndoiesc că acesta poate vindeca bolile perene ale corupţiei, birocraţiei şi serviciilor publice de slabă calitate", adaugă revista, reamintind că Guvernul este o coaliţie nepopulară formată din PDL, "partidul preşedintelui fermecător, dar dificil" Traian Băsescu, şi o alianţă a minorităţii maghiare. "Nici chiar criticii nu-l acuză de populism ieftin", apreciază The Economist.

"Marile cazuri de corupţie avansează încet, ca şi unele reforme judiciare, cum sunt noile coduri penal şi civil. Climatul de impunitate pentru cei bogaţi şi puternici a dispărut în mare parte. Chiar şi politicieni importanţi riscă să ajungă la închisoare dacă dosarele lor ajung în cele din urmă la tribunal", comentează revista, citându-l pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care afirmă: "Corupţia este o afacere periculoasă în România acum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel