Teodorovici, despre deficitul bugetar şi veniturile românilor

Teodorovici a afirmat că nu va pune niciodată în balanţă deficitul bugetar cu veniturile românilor.

Deficitul bugetar nu va fi pus niciodată în balanţă cu veniturile românilor, fie ele pensii sau salarii, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple "Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie!", iniţiată de liberali.

Pilonul II de pensii

"Referitor la problematica Pilonului II, atât de discutată şi disputată în ultima perioadă, doresc să fac doar două precizări. În primul rând, nu se pune problema unei naţionalizări. Eu am spus că este firesc să existe o analiză după aproximativ 10 ani de funcţionare a acestui mecanism şi că vom ieşi public în perioada iunie - iulie pentru a prezenta românilor rezultatele acesteia. Prin urmare, orice speculaţie nu face decât să creeze suspiciuni neîntemeiate, dovedind diletantismul şi reaua credinţă a celor care răspândesc astfel de idei. În al doilea rând, ca cetăţean al României, ca membru al unui partid de stânga şi, nu în ultimul rând - sau poate tocmai din acest motiv - ca ministru de Finanţe într-un guvern PSD, nu voi pune niciodată în balanţă deficitul bugetar cu veniturile românilor, fie că vorbim de salarii sau de pensii. Niciodată!", a susţinut Teodorovici.

Acuzaţii demontate

Ministrul de Finanţe a prezentat o serie de date detaliate prin care a dorit să demonteze acuzaţiile aduse în moţiune, document pe care l-a catalogat ca fiind "lipsit de profesionalism", care "dezinformează românii" în privinţa unor măsuri care sunt de fapt benefice şi eficiente.

Astfel, potrivit lui, anul 2015 s-a încheiat cu un deficit structural de 0,2 % din PIB - "minim istoric înregistrat de România, menţionat de Comisia Europeană în raportul de primăvara în anul 2018".

Încasări în primele luni ale anului

De asemenea, a arătat între altele Teodorovici, veniturile colectate de ANAF au înregistrat un grad de realizare de 101,1% din programul veniturilor pe primele patru luni ale anului 2018. "Faţă de perioada similară a anului 2017, au fost colectate venituri cu 12,4% mai mari, ceea ce înseamnă un plus de peste 8 miliarde de lei", a spus ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte eficienţa măsurii de transfer a contribuţiilor de asigurări sociale în sarcina angajaţilor, Teodorovici a dorit să sublinieze că punerea ei în aplicare a influenţat major nivelul colectării contribuţiilor de asigurări sociale, volumul încasărilor din primele 4 luni ale lui 2018 fiind cu 26,85% superior perioadei similare din 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel