Telefonul la volan, INTERZIS pentru şoferii tineri

Mai mulţi cercetători cer introducerea unor reglementări legale pentru interzicerea folosirii telefonului la volan în cazul şoferilor tineri. 

În SUA, şoferii foarte tineri sunt în cel mai mare pericol când vine vorba de accidente auto, chiar dacă reprezintă cel mai mic procent din numărul şoferilor americani. Iar una dintre cauzele care duc la aceste accidente este reprezentată de folosirea telefonului mobil. Un studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul Naţional de Copii a analizat legătura dintre legile telefoniei celulare şi prevalenţa folosirii unui telefon în timpul şofatului de către şoferii foarte tineri. Au fost folosite date adunate între anii 2013 şi 2019. 

Iar studiul arată că 53 la sută dintre participanţi au afirmat că au vorbit la telefonul mobil cel puţin o dată în ultima lună, în timp ce se aflau la volan. Cu toate astea, procentajul variază în funcţie de legile din fiecare stat: nicio restricţie, restricţii doar pentru şoferii tineri, sau restricţii pentru toată lumea. 

Spre exemplu, tinerii din statele care aveau interdicţii pentru folosirea telefonului la volan au fost cu 19 la sută mai puţin predispuşi la a folosi telefonul, decât tinerii din statele unde nu există restricţii. 

"Vorbitul la telefon în timpul şofatului este un obicei comun, dar extrem de riscant printre şoferii tineri. Statelele care interzic folosirea telefonului pentru toată lumea la volan au avut această prevalenţă mai scăzută a folosirii telefonului. De aceea încurajăm statele să ia astfel de măsuri, pentru a promova o cultură a şofatului responsabil.", a declarat Motao Zhu, liderul cercetătorilor implicaţi în studiu, conform MedicalXpress

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel