Țara care interzice mașinile pe benzină și motorină din 2025

Stațiile pentru încărcare ar putea deveni o problemă în Norvegia  Foto: Crișan Andreescu
Stațiile pentru încărcare ar putea deveni o problemă în Norvegia Foto: Crișan Andreescu

Vehiculele electrice vor reprezenta probabil 90% din vânzările Volkswagen în Norvegia, obiectivul țării nordice reprezentând  interzicerea vânzării vehiculelor cu combustibili fosili în 2025.

O provocare o constituie însă numărul redus de staţii de încărcare rapidă care să ţină pasul cu creşterea rapidă a flotei de autovehicule electrice, scrie Agerpres.

Luna trecută, 61,5% dintre maşinile noi vândute în Norvegia au fost complet electrice, un nivel record, faţă de un procentaj de 42,4% pe ansamblul anului trecut.

În octombrie a debutat pe piaţa norvegiană mult aşteptatul model electric al Volkswagen - ID.3 - care s-a situat pe locul I în topul vânzărilor, depăşind Model 3 de la firma americană Tesla şi Polestar 2 de la grupul chinez Geely, arată datele Federaţiei Rutiere Norvegiene.

"Aceasta ne permite să fim încrezători că vehiculele electrice vor reprezenta 90% din vânzările Volkswagen în Norvegia anul viitor", a informat Harald A. Moeller AS, importatorul norvegian al maşinilor Volkswagen, inclusiv al brandurilor Audi, Skoda şi SEAT.

Pe lângă scutirile de taxe pentru automobilele electrice, proprietarii acestora beneficiază şi de alte facilităţi precum taxe de drum reduse, parcare gratuită şi în multe locuri încărcare gratuită, potrivit incont.stirileprotv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel