Sute de angajaţi de la uzina DACIA de la Mioveni au refuzat să muncească mai multe ore

Facebook DACIA
Facebook DACIA

Miercuri, 14 iulie, muncitorii de la uzina DACIA de la Mioveni au întrerupt lucrul pentru aproximativ două ore. 

Peste 300 de angajați de la uzina Dacia au întrerupt munca în dimineața zilei de miercuri, 14 iulie. Prin acest protest, angajații din cadrul secției Montaj au solicitat suplimentarea personalului. La uzina de la Mioveni au intrat în producție trei modele noi. Este vorba despre Dacia Logan, Sandero Stepway și Duster facelift, iar angajații au nevoie de sprijin pentru asamblarea acestora.

Muncitorii au motivat cerința lor prin faptul că modelele noi au dotări noi, complexe, care necesită timp suplimentar față de modelele din generațiile precedente.

Ritmul benzilor de asamblare a rămas însă, neschimbat, în ciuda faptului că acolo se construiesc mașini noi. Este vorba despre 65 de unități pe oră.

“A fost un protest spontan la departamentul Montaj General, cu privire la mai multe posture de lucru, posture ce, din punctul de vedere al oamenilor, sunt încărcate […] Derulăm alte proiecte și volumul de lucru este mai încărcat”, a explicat Viorel Ungureanu, liderul de sindicat Dacia, citat de Promotor.ro.

Muncitorii de la Mioveni au primit deja o veste bună. “Am convenit cu conducerea de la Dacia să se facă o suplimentare de personal în acele zone, până când se vor găsi soluții de ameliorare a condițiilor”, a adăugat Viore Ungureanu.

Uzina DACIA, al doilea angajator din România 

Potrivit Ziarularges.ro, Uzina Dacia de la Mioveni rămâne pe locul al doilea în topul firmelor private cu cei mai mulţi angajaţi, în ciuda scăderii numărului mediu de salariaţi în anul crizei provocate de Covid-19.

Automobile Dacia, cel mai mare producător român de automobile din ţara noastră, parte a grupului Renault, a încheiat anul trecut cu afaceri nete de 18,29 miliarde lei, cu 25,82% mai mici decât cele din anul 2019. Automobile Dacia a avut profit net de 298,24 milioane lei în 2020, de cel puţin două ori mai mic decât cel cu care a terminat anul 2019, reiese din statistica făcută de Economica.net pe baza bilanţurilor trimise la Finanţe. La Dacia sunt 13.685 de salariați, față de 14.761 în 2019. Pe primul loc din acest punct de vedere este Profi, iar pe locul al treilea se situează Kaufland.

VEZI Uzina Dacia, locul doi în topul firmelor din România cu cei mai mulți angajați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel