Suporterii Danemarcei şi Finlandei, premiaţi la Gala FIFA The Best pentru reacţia de la infarctul lui Christian Eriksen

Captură Video
Captură Video

FIFA a considerat că fanii Danemarcei şi Finlandei care au asistat la meciul de la EURO 2021 în care Christian Eriksen a căzut inconştient pe gazon merită să fie premiaţi. 

Federaţia internaţională de fotbal a precizat că, în acel moment, fanii celor două naţionale au lăsat orice rivalitate la o parte şi au oferit o adevărată lecţie. 

În timpul manevrelor de resuscitare efectuate de staff-ul medical,suporterii au fost rugaţi de speaker-ul stadionului să rămână pe locurile lor şi, când încă domnea incertitudinea, au început să scandeze împreună: în timp ce finlandezii strigau "Christian", danezii răspundeau "Eriksen".

La scurt timp s-a raportat că internaţionalul danez era conştient şi stabil, iar fanii au explodat de bucurie, într-o atmosferă de fraternitate, scrie Digisport.ro.

Eriksen, dezvăluiri despre stopul cardiac de la EURO: M-am gândit că s-a terminat

Mijlocaşul danez Christian Eriksen a crezut că nu va mai putea juca fotbal, după ce a suferit un stop cardiac la un meci de la EURO 2020, conform unui interviu complet difuzat joi de canalul danez DK, citat de DPA.

În data de 12 iunie 2021, la Copenhaga, fostul jucător al lui Tottenham s-a prăbuşit pe teren în cursul meciului cu Finlanda, de la EURO 2020. O echipă medicală a intervenit pe teren pentru a-l resuscita. Transportat la spital, jucătorului i s-a montat un stimulator pentru reglarea ritmului cardiac.

În ambulanţă, m-am gândit: îmi agăţ ghetele în cui. S-a terminat. Nu voi mai putea juca fotbal, a spus internaţionalul danez de 29 ani.

Din cauza stimulatorului cardiac, danezul nu a mai putut continua la Inter Milano, pentru că regulamentul din Serie A nu permite fotbaliştilor să joace cu asemenea dispozitive implantate care reglează ritmul cardiac.

Eriksen a reluat antrenamentele la începutul lunii decembrie, profitând de infrastructurile clubului danez Odense, o pregătire esenţial fizică, dar şi cu mingea.

Danezul şi-a propus să joace la Cupa Mondială 2022 din Qatar şi ar putea reveni la un club din Premier League, conform impresarului său: Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Eu pot reveni... Dar mai întâi trebuie să fiu selecţionat.

Înainte de acel meci de la EURO 2020, Erikson a povestit că totul a decurs normal.

M-am simţi foarte bine, a adăugat danezul, care a simţit o crampă la gambă, înainte de a se prăbuşi pe gazon.

Întrebat dacă nu se teme de un alt episod cardiac, Eriksen, cu 109 meciuri şi 36 goluri la naţionala daneză, a replicat: Nu acesta este planul meu. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel