"Suntem dispuşi să-i facem pe români să simtă cum este să trăieşti în minoritate"


Lansarea listei UDMR pentru alegerile europarlamentare din luna mai a fost caracterizată printr-un discurs împotriva românilor. În vreme ce președintele formațiunii, Kelemen Hunor, face apel către maghiari pentru a nu-i înlocui românii în PE, un europarlamentar cere ajutorul pentru a-i face pe români, dacă este nevoie, să simtă cum este să trăiești în minoritate. 

"N-am fi intrat în NATO și UE, fără minoritatea maghiară din România"

Marko Bela, președintele de onoare al UDMR, a afirmat: "Unii ar putea spune că românii sunt adversarii noştri. Poate că sunt adevărate aceste spuse, pentru că în ultimii ani am fost puşi de multe ori în postura de a ne confrunta cu reprezentanţii românilor pentru apărarea drepturilor noastre şi am avut meciuri cu ei. Dar ţin să spun că nu acesta este adversarul nostru cel mai puternic. Cel mai periculos adversar este ignoranţa celor care ne spun că nu are sens să mergem la Bucureşti sau la Bruxelles să facem politică. (...) Acesta este adevăratul adversar - lipsa de credinţă, ignoranţa şi lipsa de interes a celor care ne spun că nu avem şanse". Senatorul a mai spus că România n-ar fi intrat în NATO și UE, fără minoritatea maghiară, scrie Mediafax. 

Ajutor împotriva românilor

Un discurs mai dur a avut europarlamentarului Sogor Csaba, cap de listă pentru europarlamentare, care a declarat că maghiarii nu sunt minoritari în Europa, sugerând că sunt doar în România: "În secuime noi nu suntem minoritari, în Europa noi nu ne simţim minoritari. (...) Noi, maghiarii din Ardeal, avem dreptul să trăim în Europa, ştim de unde venim, ştim ce vrem, ştim cum va arăta lumea pe care o dorim. Suntem dispuşi, dacă este nevoie, să-i facem pe români să simtă cum este să trăieşti în minoritate şi pentru asta vă cer ajutorul". 

Sloganurile de campanie ale UDMR pentru Europa sunt: "Ardealul în Europa" şi "Interesele maghiarilor la Bruxelles".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel