PREMIERĂ! Stare de urgență după 15 mai? Iohannis, lămuriri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Klaus Iohannis a vorbit oficial, în premieră, despre situația de după 15 mai.

Klaus Iohannis a vorbit oficial, în premieră, despre situația de după 15 mai.

„Noi discutăm aceste variante de două săptămâni, nu începem discuția mâine. Însă, decizia nu o vom lua mâine pentru că vrem să urmărim cum evoluează situația d.p.d.v epidemiologic. Și decizia dacă vom prelungi starea de urgență sau dacă vom găsi o formă alternativă, de exemplu stare de alertă, această decizie o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare, când avem noi date despre mersul epidemiei", a explicat președintele țării.

Legislația dacă nu se prelungește starea de urgență este aproape gata

„Însă, pot să vă spun, poate cu titlul de premieră, că legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență este aproape finalizată. Eu am dorit să fim pregătiți, din timp, și pentru o variantă, și pentru cealaltă, ca să nu fim iarăși în perioada de stres cum am fost la începutul epidemiei, când, din neglijența guvernelor PSD, nu s-au clarificat multe chestiuni, n-au fost bani, n-au fost rezerve.

Acum vreau să avem legislația clară, să avem rezervele deja existente, atât cât se poate, iar, până în toamnă, să avem rezerve semnificative pentru un al doilea val sau o altă boală, fiindcă se vede bine, nu putem să avem garanția că nu vine o altă boală peste un an, peste doi, peste douăzeci. Ar fi bine să nu mai vină niciodată dar, iată că, această siguranță pe care am crezut că am obținut-o a fost o iluzie", a mai spus Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel