Stadionul din Progreso, denumit Emiliano Sala în memoria fostului jucător argentinian

Stadionul din oraşul natal al atacantului argentinian Emiliano Sala, Progreso, poartă începând de joi numele fostului fotbalist al echipei FC Nantes, în ziua în care ar fi împlinit 29 de ani, informează cotidianul L'Equipe.

O ceremonie a avut loc în noaptea de joi spre vineri în oraşul natal al fostului jucător, dispărut într-un tragic accident de avion, municipalitatea alegând această dată întrucât fostul atacant ar fi împlinit 29 de ani.

În mod simbolic, mama fostului jucător a tăiat panglica de la intrarea stadionului echipei San Martin, decorat cu o pictură cu efigia lui Sala şi un panou uriaş pe care scria "Estadio Emiliano Sala".

Atacantul argentinian, în vârstă de 28 de ani, a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase la Cardiff City de la Nantes. Corpul său a fost recuperat după două săptămâni din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri, dar cel al pilotului David Ibbotson (59 ani) nu a fost găsit.

Corpul neînsufleţit al fotbalistului a fost repatriat în Argentina, în oraşul său natal, Progreso, fiind incinerat.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel