Sloganul „Glorie eroilor”, scris pe echipamentul naționalei Ucrainei, eliminat de UEFA la insistențele Rusiei

Sloganul „Glorie eroilor”, scris pe echipamentul naționalei Ucrainei, eliminat de UEFA la insistențele Rusiei  /  Sursă foto: Pixbay
Sloganul „Glorie eroilor”, scris pe echipamentul naționalei Ucrainei, eliminat de UEFA la insistențele Rusiei / Sursă foto: Pixbay

UEFA a analizat noua uniformă a echipei naționale a Ucrainei la insistența Uniunii de Fotbal a Federației Ruse.

Potrivit informației difuzate de censor.net, Uniunea de Forbal a Rusiei a cerut să fie eliminat mesajul „Glorie eroilor” de pe noua uniformă a fotbaliștilor ucraineni. La rândul său, Asociația Ucraineană de Fotbal a confirmat că ”UEFA a ordonat să fie eliminat acest slogan de pe tricoul selecționatei naționale pentru Euro-2020”.

În același timp, pe tricoul fotbaliștilor ucraineni este inscripționată și peninsula Crimeea în componența Ucrainei (vezi AICI), ceea ce nu poate fi considerată o încălcare, deoarece ONU recunoaște granițele inviolabile ale țării.

Sloganul „Glorie Ucrainei” va rămâne, de asemenea, pe echipamentul echipei de fotbal a Ucrainei, deoarece nu are o semnificație politică. Iar cel de-al doilea mesaj de pe uniforma selecționatei naționale - „Glorie eroilor”, ar trebui să fie eliminat, deoarece în îmbinare cu primul slogan „are o semnificație politică”, precizează Bucpress.

EURO 2020. Restricţii de parcare în zona Arenei Naţionale

Mai multe restricţii de parcare au fost instituite în zona Arenei Naţionale, în contextul desfăşurării meciurilor din cadrul Campionatului European de Fotbal Euro 2020, transmite Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat de presă.

Restricţiile vor fi valabile pentru zilele în care au loc evenimentele sportive, precum şi în zilele premergătoare acestora, în vederea respectării măsurilor de siguranţă, scrie Agerpres.

Astfel, în perioadele 12 iunie - 14 iunie, 16 iunie - 18 iunie, 20 iunie - 22 iunie şi 27 iunie - 29 iunie, interval orar 7,00-7,00, se interzice atât staţionarea, parcarea, cât şi accesul autovehiculelor în următoarele zone/străzi care fac parte din perimetrul de siguranţă:

- Trotuarul din bulevardul Basarabia, în sensul de mers dinspre bulevardul Chişinău înspre bulevardul Mihai Bravu;

- bulevardul Basarabia, bulevardul Pierre de Coubertin;

- strada Maior Coravu, strada Şerbănică Vasile;

- strada Tony Bulandra (inclusiv sens giratoriu între străzile Maior Coravu şi Tony Bulandra);

- strada Vatra Luminoasă.

Rezidenţii cu locuri de parcare plătite pe str. Maior Coravu vor fi înştiinţaţi de către ADP Sector 2 în legătură cu asigurarea de locuri de parcare alternative, gratuite, în zilele menţionate mai sus, în parcarea Mega Mall, nivelul 2B (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Tricourile Ucrainei de la Euro 2020 au enervat Moscova. Rusia, reacție după „provocare”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel