Slime, o jucărie care poate fi periculoasă

Ana Vasilescu / 06 aug 2019 / 18:52 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Slime-ul, o jucărie populară și lipicioasă, cu diferite culori și texturi, este foarte populară în rândul celor mici. Ştiţi ce conţine cu adevărat? Este sigur să vă lăsaţi copiii să se joace cu această jucărie? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veţi găsi în articolul următor.

Din ce este făcut slime-ul?

Slime-ul este o jucărie lipicioasă care se obține prin amestecarea unui compus numit borat de sodiu sau borax cu apă. Are o textură groasă și lipicioasă și poate fi realizată într-o varietate de culori.

O jucărie potențial periculoasă pentru copii

 

Multe dintre slime-urile vândute conțin o cantitate mare de bor. Borul este un mineral care este utilizat într-o varietate de produse industriale și de consum, precum detergenți și îngrășăminte. Există studii în care s-a constatat că multe dintre slimurile care pot fi găsite pe piață conțin de peste 15 ori cantitatea permisă de bor în Uniunea Europeană.

Cum afectează borul sănătatea

 

Borul are un efect iritant asupra pielii, ochilor, nasului și gâtului. Dacă este ingerat, poate irita tractul gastro-intestinal și poate provoca tulburări de stomac, vărsături, diaree și alte afecțiuni gastro-intestinale.

Deși este foarte puțin probabil, ingerarea unei cantități mari de bor poate fi mortală.

În cazul copiilor, se estimează că 5-6 grame de bor consumate într-o perioadă scurtă de timp, sunt letale. În cazul adulților, aceasta este cuprinsă între 15 și 20 de grame.

Măsuri de precauţie

 

Boraxul este considerat destul de sigur, dar la fel ca borul, este iritant pentru piele și tractul gastro-intestinal.

Este important ca adulţii să-i supravegheze pe cei mici, astfel încât boraxul să nu fie folosit greșit.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27