Singurul loc din lume unde nu ai net iar telefoanele mobile sunt interzise

foto: Wikimapia
foto: Wikimapia

Un mic orășel din America pare a fi locul unde poți să-ți asculți gândurile... la propriu.

Green Bank, situat în Virginia de Vest, a fost recunoscut drept cel mai liniștit oraș din lume. În această localitate, este imposibil să efectuezi apeluri telefonice mobile, iar accesul la internet wireless și utilizarea bluetooth-ului sunt strict interzise, potrivit New York Times.

Cei 143 de locuitori își pot suna cunoscuții doar de la telefoanele fixe situate la marginea străzilor.

Cine încalcă legea e pedepsit

Legea se aplică atât locuitorilor cât și vizitatorilor, aceștia fiind pasibili de sancțiuni. Cu toate acestea, proprietarii de locuințe din oraș sunt împăcați cu această măsură, conștienți fiind că totul este pentru un scop universal benefic. Motivul din spatele acestei reglementări devine evident când te afli în imediata vecinătate a orașului, unde se găsește Telescopul Robert C. Byrd Green Bank, cel mai mare radiotelescop dirijabil din lume. Această instalație găzduiește unele dintre cele mai relevante cercetări științifice la nivel mondial.

De ce nu există niciun fel de semnal

Telescopul "ascultă" galaxiile din cel mai îndepărtat punct al universului, iar sunetele pe care acestea le emit sunt înregistrate la o miliardime de miliardime de milionime de watt. Un telefon mobil este înregistrat la trei wați și poate interfera cu zgomotele pe care telescopul încearcă să le capteze. De altfel, cercetătorii caută semne de viață în spațiu și răspunsuri despre crearea universului. Din acest motiv, instalația se află în centrul unei zone perfect liniștite, fără bruiații și fără frecvențe radio pe o rază de 13.000 de mile.

„Dacă vrei să auzi zgomote liniștite, trebuie să reduci zgomotul. În ultimii 5.000 de ani, ființele umane au reușit să înflorească fără acest lucru, așa că mi se pare puțin ciudat că oamenii consideră acum că absența telefoanelor mobile este ceva ce merită discutat”, a declarat pentru CNN cercetătorul principal Jay Lockman.

Unii locuitori recunosc că au mai folosit din când în când un cuptor cu microunde sau Wi-Fi, dar niciodată atât de mult pentru a justifica o urmărire penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel