Selecționerul Cehiei, după surpriza eliminării Olandei din optimile EURO 2020: Cu Danemarca va fi mult mai dificil

Selecționerul Cehiei, după surpriza eliminării Olandei: Cu Danemarca va fi mult mai dificil
Selecționerul Cehiei, după surpriza eliminării Olandei: Cu Danemarca va fi mult mai dificil

Jaroslav Silhavy, selecţionerul echipei de fotbal a Cehiei, calificată în sferturile de finală ale EURO 2020 după victoria cu Olanda (2-0), duminică seara, a afirmat că următorul meci, cu Danemarca, va fi 'mult mai dificil', întrucât danezii au o mare forţă mentală, informează AFP.

Selecţionerul ceh a atribuit victoria cu Olanda 'spiritului de echipă', dar a lăudat în mod special performanţa lui Tomas Holes, desemnat 'omul meciului' de UEFA, pentru că a înscris un gol şi a furnizat pasa la cel de-a doilea.

'A fost unul din cele mai prestigioase şi mai bune meciuri din cariera mea. Ştiam că olandezii sunt favoriţi, le-am spus jucătorilor că avem nevoie să jucăm la cel mai bun nivel al nostru şi am făcut-o. Aveam nevoie să jucăm ca echipă, dar şi ca fiecare să dea ce are mai bun la nivel individual', a precizat selecţionerul.

'Chiar şi în zece, olandezii au fost foarte periculoşi, dar noi nu le-a lăsat spaţii să joace cum voiau. Şi am fost recompensaţi pentru asta şi trebuie să felicit jucătorii. Tomas Vaclik, portarul nostru, ne-a salvat. Holes, un jucător defensiv, a înscris un gol şi a dat o pasă decisivă. Asta a arătat spiritul nostru de echipă, voinţa noastră de a merge cât mai departe la EURO. Tomas (Holes) a meritat să fie desemnat omul meciului, el arătat ce a fost mai bun din el', a mai spus antrenorul ceh.

'La final, fanii olandezi ne-au aplaudat, ceea ce este o mare recompensă. Noi am mai jucat cu olandezii şi ştim că au fani extraordinari, care ştiu să aprecieze performanţele adversarului. Ambianţa a fost fantastică. Acum, ne aşteaptă meciul cu Danemarca. Deşi eram outsideri, am ajuns până aici şi cred că dacă mizăm în continuare pe forţa colectivă, atunci vom putea merge mai departe. Dar cu Danemarca va fi mult mai dificil', a adăugat Jaroslav Silhavy.

Echipa de fotbal a Cehiei a produs o mare surpriză la EURO 2020, prin victoria în faţa formaţiei Olandei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în optimile de finală ale competiţiei. Cehia a făcut un meci aproape perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Tomas Holes (68) şi Patrik Schick (80), în faţa unei echipe care impresionase în grupe. Cehia, campioană euroepană în 1976 (Cehoslovacia) şi vicecampioană europeană în 1996, va juca în sferturi contra Danemarcei, pe 3 iulie, la Baku.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel