Se modifică RCA: Se vor vinde doar polițe valabile pe teritoriul mai multor state, nu doar în România. Constatarea amiabilă va putea fi completată electronic

foto Google Maps
foto Google Maps

Este poate una dintre cele mai importante modificări făcute de ASF cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, RCA. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit modificarea a stabilit, printr-un act normativ recent, modificarea normelor privind asigurările auto. Prin acest demers, ne aliniem legislației europene. 

Astfel, din septembrie, va dispărea posibilitatea ca, în anumite cazuri, să se mai emită polița RCA cu valabilitate doar pe teritoriul României, conform avocatnet.ro. Odată cu această modificare, ar urma să crească și costurile. 

”În cazul vehiculelor pentru care, din cauza limitărilor tehnice sau legale, nu există posibilitatea de a circula în afara teritoriului României, asigurătorii RCA emit polița RCA cu valabilitate pe teritoriul României și stabilesc tariful de primă luând în considerare riscurile aferente”, stabilește, mai exact, textul din legislație ce urmează să fie eliminat din toamnă.

Apoi, din Norma ASF nr. 20/2017 se va elimina în curând și prevederea care stabilește acum că “sistemul de corectare a tarifului de primă va permite acordarea unor reduceri persoanelor cu deficiențe locomotorii”, conform sursei citate. 

Asiguratorii nu vor mai fi obligați să anunțe ASF de modificarea tarifelor

În plus, asigurătorii RCA nu vor mai fi obligați, așa cum se-ntâmplă în prezent, să notifice ASF cu privire la intenția de modificare a tarifelor de primă cu cel puțin 60 de zile înainte de perioada în care acestea pot fi practicate. Tarifele de primă practicate vor fi certificate de către un specialist în calcule statistice privitoare la asigurări și, în general, la probleme financiare, avizat de către ASF, în baza unui raport scris transmis asigurătorului RCA, în care acesta atestă faptul că tarifele au fost calculate în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

O altă veste pentru șoferi, este că formularul de constatare amiabilă va putea fi completat și electronic din 15 octombrie. 

De ce sunt românii agresivi în trafic. Psiholog: Cine crede că sunt doar frustrări scăpate de sub control se înşală

Vedem zilnic accidente, bătăi, şicanări în trafic. Dar de ce? De unde pleacă toate astea? Iată, mai jos, opinia unui psiholog cu privire la aceste probleme. 

"Spaţiul online generează, în conformitate cu vârsta celui care îl foloseşte, un rezultat de care trebuie să ţinem cont mai ales dacă avem adolescenţi sau tineri adulţi în familie, respectiv furia. 

Spaţiul online, prin utilizarea excesivă şi prin participarea adolescentului şi a tânărului adult la jocuri cu conţinut agresiv generează furie, multă şi foarte multă, care este aruncată în interiorul societăţii noastre inclusiv sub forma bătăilor în trafic. Dacă vom avea impresia vreodată că tot ceea ce înseamnă furie în trafic reprezintă doar o frustrare scăpată de sub control, ne înşelăm amarnic. Sunt câteva tipuri de jocuri care generează furie la maximum, pe care trebuie să le menţionăm, cum ar fi GTA (Grand Theft Auto). Astfel de jocuri nu fac altceva decât să incite la comiterea actelor de agresiune. Ceea ce noi vedem în trafic astăzi reprezintă rezultatul exclusiv al utilizării spaţiului online", a precizat psihologul Radu Leca pentru DC NEWS. 

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel