Se ALEG conducerile în PNL. Orban, CALENDAR pentru Congresul PNL

 Facebook Ludovic Orban
Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat oficial data Congresului Partidului, dar şi calendarul premergător alegerilor pentru şefia PNL. 

"Data propusă pentru Congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5000. Am stabilit calendarul de alegeri. Aşa cum am spus şi în declaraţii anterioare, Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, ci alegerea conducerilor PNL la toate nivelele. Ca şi calendar propus, între 1-15 iulie, vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. 

Între 1 iulie - 10 august, vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, la care se vor alege conducerile judeţene. 

Între 10 august şi 25 septembrie, este prevăzută o perioadă, conform statutului PNL,  de 45 de zile, pentru campania pentru Congres. Echipele care candidează, candidaţii individuali sau echipele care susţin candidaţii pe bază de moţiuni, vor merge în organizaţiile judeţene, vor susţine moţiunile, urmând ca filialele judeţene să stabilească pe cine susţin. Am stabilit şi propunerea pentru Consiliul Naţional pentru alegerea Comisiei de Organizare a Congresului. 

S-a decis şi componenţa comisiei, se asigură reprezentarea câte unui membru PNL din fiecare regiune. Procedura de convocare a Congresului va fi finalizată duminică, în cadrul Consiliului Naţional", a declarat Ludovic Orban. 

Cîţu a anunţat că va candida, dar nu şi funcţia pentru care va candida 

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre candidatura sa pentru o funcție de conducere în PNL. El a confirmat că Congresul PNL urmează să aibă loc în această toamnă. 

VEZI CONGRES PNL/ Florin Cîțu: N-am stabilit în acest moment candidatura... Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres

Întrebat dacă are loc de Ludovic Orban, Florin Cîțu a răspuns: ”E loc pentru toată lumea, toți avem loc.” Cât despre candidatura sa, dacă a stabilit clar, premierul a răspuns: ”Nu, n-am stabilit acest lucru în acest moment”, adăugând că ”eu am spus că experiența mea acumulată, de premier, ministrul Finanțelor, parlamentar, dar și cea dinainte de a intra în politică, poate contribui la dezvoltarea sau pentru ca PNL să rămână un partid important în perioada următoare. Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel