Scandal CSM. Toader pune punctul pe ”i”: Ce se încearcă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune direct ce se încearcă în CSM. 

Tudorel Toader consideră că se încearcă blocarea raportului Inspecţiei Judiciare în cazul controlului efectuat la DNA. 

”Eu am cerut Inspecţiei Judiciare să realizeze un control de fond la Ministerul Public, pe de o parte, la DNA, pe de altă parte, dar, repet, un control de fond privind managementul. (...) Şi am dispus aceste controale pornind de la constatarea faptului că de 10 ani de zile nu s-a făcut un astfel de control. (...) Aşteptam raportul de evaluare de la DNA, Inspecţia Judiciară a prelungit durata controlului şi am văzut şi eu faptul că se pregăteşte, se plănuieşte o evaluare a Inspecţiei Judiciare cu consecinţa schimbării celor...”, a spus Tudorel Toader la România TV.

Întrebat dacă este de părere că se încearcă o blocare a raportului privind DNA, ministrul a răspuns afirmativ.

[citeste si]

”Cred că da, pentru că, din moment ce îi revoci, ei nu mai vin în faţa CSM-ului cu concluziile raportului de control pe care CSM-ul să îl aprobe. Sigur, Inspecţia ar fi avut alt şef, dar care ar fi trebuit să o ia de la început şi ne lungeam aşa sine die. Eu în proiectul de lege am propus ca Inspecţia Judiciară să treacă la MJ. (...) Eu am propus acest fapt pornind de la această, în opinia mea, incompatibilitate între structura Inspecţiei Judiciare coordonată, condusă de CSM şi competenţa Inspecţiei Judiciare de a controla judecătorii şi CSM-ul”, a explicat Tudorel Toader.

El a afirmat că nu va da un răspuns privind o eventuală revocare din funcţie a şefei DNA până când nu va vedea concluziile raportului. ”Nu am să spun da, nu am să spun nu, până nu văd conţinutul raportului de control, de evaluare”, a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel