Şapte secrete ca parfumul tău să rămână puternic o zi întreagă

produse contrafacute
produse contrafacute

Cu toţii vrem ca parfumul nostru să reziste cât mai mult, aşa că mai jos puteţi citi şapte secrete care o să vă ajute să-ţi păstrezi mirosul parfumului cât mai mult.  

Profesioniştii de la Harper's Bazar au pregătit o listă de şapte sfaturi ca să miroşi bine cât mai mult:

1. Alege un parfum cu note de bază intense

Acestea sunt acelea al căror miros îl simţi şi după mai multe ore, iar cu cât acestea sunt mai puternice, cu atât mai mult va rezista aroma. Cele mai intense note de bază sunt cele de vanilie, cele lemnoase, de patchouli, orientale sau de pin.

2. Alege întotdeauna un parfum original

Parfumurile sunt un lucru foarte personal şi compoziţia chimică este foarte importantă. În contextul în care acelaşi parfum nu miroase la fel pe pielea a două persoane e uşor de înţeles ce se poate întâmpla când în parfum sunt alte ingrediente decât cele înscrise pe etichetă. Un parfum fals nu numai că nu durează la fel de mult pe piele, dar îţi poate pune sănătatea în pericol, întrucât poate conţine substanţe alergene sau care îţi irită pielea.

3. Păstrează-ţi parfumul în condiţii optime

Cei mai mari duşmani ai parfumului tău sunt umiditatea, căldura si lumina puternică. Că să-l protejezi depoziteză-l într-un mediu uscat şi răcoros, departe de lumina soarelui. Sunt de preferat parfumurile în sticle cu spray, pentru ca astfel este mai usor să eviţi evaporarea aromei sau reacţiile chimice cu aerul, care pot deteriora mirosurile.

4. Alege o zonă bună a corpului tău

Trebuie să te parfumezi în punctele de puls de pe corpul tău. De aceea se obişnuieşte să aplici parfumul pe gât, pe încheieturi, în spatele urechii, în zona umărului sau în spatele genunchiului.

5. Hidratează-ţi pielea înainte să te parfumezi

Mirosul parfumurilor durează mai mult pe o piele mai grasă decât pe una uscată, aşa că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te dai cu cremă. Cea mai bună este o loţiune de corp făra aromă, pentru că nu va afecta în niciun fel mirosul parfumului tău.

6. Aplică parfumul înainte să te îmbraci

Există multă ştiinţă în spatele celebrei replici ale lui Marilyn Monroe „Dorm în Chanel no5". Parfumul se activează la contactul cu temperatura corpului, asa că trebuie aplicat direct pe piele, dacă vrei să continue să miroase mult timp după ce te-ai îmbrăcat. Încă un beneficiu al acestei tehnici este că unele parfumuri pot să păteze hainele mai delicate sau pe cele deschise la culoare.

7. Nu îţi atinge încheieturile una de cealaltă

Chiar dacă majoritatea o fac, nu este de dorit să-ţi freci încheieturile una de cealaltă după ce te-ai parfumat. Acest gest sparge moleculele de parfum şi schimbă mirosul emanat. Cel mai bine este să ţii parfumul la o distanţa de 15-25 de cm de piele, să îl distribui în mod egal şi abia apoi să îţi presezi delicat încheieturile.

 [citeste si ]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel