Săptămâna modei masculine la Milano: Imprimeuri geometrice la Ferragamo, Calvin Klein s-a acoperit de aur - GALERIE FOTO

Jerseuri cu motive geometrice la casa de modă italiană Salvatore Ferragamo și sclipiri metalizate, aur și argint, la firma americană Calvin Klein s-au numărat printre propunerile Săptămânii modei masculine de la Milano pentru sezonul toamnă-iarnă 2016/2017, relatează agențiile EFE și AFP, preluate de Agerpres.

Designerul Massimiliano Giornetti a creat pentru marca Salvatore Ferragamo o colecție de costume elegante și clasice în culori sobre, purtate dedesubt cu jerseuri cu imprimeuri geometrice, pline de culoare, care au dat o notă tânără și modernă creațiilor sale. În afară de motivele geometrice, creatorul propune și motive distractive în formă de inimă sau de stea.

Pardesiile sau paltoanele clasice au fost înlocuite de trench-coat-uri de culoarea muștarului sau de jachete în culori vii precum roșu, sau verde militar, cu dublură internă vătuită. Giornetti recuperează croiala galeză pentru jachete, dar și pentru pardesie.

Marca Calvin Klein s-a acoperit în schimb de aur pentru colecția sa care a defilat pe pasarela de la Milano renunțând la tradițional său alb și negru pentru a a imprima note metalizate pantalonilor, cămășilor și chiar jeanșilor.

Sclipirile metalice, aur, cupru și argint se regăsesc și la gulerele care împodobesc gabardinele și paltoanele, care capătă volum datorită umpluturii de vatelină. Calvin Klein recuperează pentru colecția sa și vestele termice purtate pe sub jachetele scurte.

Pe pasarelă au urcat și modelele casei de modă Vivienne Westwood care și-a prezentat colecția în două părți: pantaloni și jachete în tonuri maro sau în dungi și imprimeuri orientale, cu o juxtapunere inspirată a articolelor vestimentare. În a doua parte, Westwood a mizat pe stilul punk și transgresiv cu jerseuri în mii de culori și combinații imposibile de sacouri elegante negre purtate cu pantaloni, gen clown în dungi albe și albastre.

A urmat casa Bottega Veneta cu o colecție semnată de Tomas Maier, directorul artistic al celebrei case de modă venețiene care sărbătorește anul acesta 50 de ani de existență. Au defilat mantouri lungi din lână și pulovere col roulé din cașmir purtate cu pantaloni drepți din bumbac sau din piele. Creațiile au fost uneori însoțite de fulare lungi din lână până la pământ, sau de cravate înguste și de pălării. Culorile au fost sobre, verde kaki, negru sau ecosez.

Defilarea a fost completată de casa de modă Missoni care a optat ca întotdeauna pentru împletiturile din lână. Angela Missoni a ales pentru colecția sa culori inspirate din savana africană sau din îndepărtatele plaje tropicale, pentru pantalonii săi "baggy" cu buzunare multiple, tunicile în dung, sau blazerele pastelate din fetru și puloverele din lână cu aplicații metalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel