România-Norvegia. Cosmin Contra, reacție după meci: "Cred în această calificare"

Am câștigat, dar nu e mulțumit. Contra: Am avut probleme mari
Am câștigat, dar nu e mulțumit. Contra: Am avut probleme mari

Selecţionerul Cosmin Contra, a afirmat la finalul partidei cu Norvegia, din preliminariile EURO 2020, că încă speră în calificare şi că jucătorii săi pot obţine patru puncte din următoarele două partide, cu Suedia şi Spania, dacă vor avea aceeaşi determinare.

"Când pierzi două puncte importante în cursa calificării în minutele de prelungire, e clar că există o dezamăgire, dar pe de altă parte nu pot să nu încep prin a felicita jucătorii pentru efortul pe care l-au depus în acest joc, pentru felul în care s-au luptat din primul minut până în minutul 96 cu jucătorii din Norvegia şi îmi pare nespus de rău, pentru ei în primul rând, că nu am reuşit să câştigăm cele trei puncte. Eu sunt dezamăgit de rezultat, pentru că eu cred că în seara asta băieţii meritau cele trei puncte. Toată lumea e dezamăgită, pentru că au făcut tot ce era omeneşte posibil să câştige şi nu am ce să le reproşez, pentru că am avut penalty ratat, am avut apoi ocazie imensă a lui Florin Andone, nu ştiu dacă a intrat mingea în poartă sau nu, apoi încă două, trei ocazii prin care puteam să liniştim jocul şi din păcate primim un gol în minutele de prelungire, care face, bineînţeles împreună cu rezultatul din Suedia, să nu mai depindem chiar de noi. Depindem de noi, dar nu în mare măsură. Nu am niciun scenariu în minte, cred în această calificare, le-am transmis şi băieţilor şi dacă avem această determinare eu cred că vom scoate patru puncte din următoarele două meciuri şi ne vom califica. Nu trebuie să joace pentru mine, trebuie să joace pentru ei, aşa cum o făcut-o azi şi au jucat pentru cei 30.000 de copii care au venit şi i-au încurajat. Şansele sunt aceleaşi, ne trebuie un egal în Spania. Cum au făcut egal Norvegia şi Suedia, putem face şi noi un egal în Spania. Dar prima dată trebuie să ne gândim la meciul cu Suedia, pentru că ăla este cel mai important. Dar dacă vom vedea România ca în seara asta nu am nici cel mai mic dubiu că vom câştiga cu Suedia", a declarat Contra, citează Agerpres.

Mitriţă avut o evoluţie foarte bună

Tehnicianul a lăudat prestaţia marcatorului golului României în partida cu Norvegia, Alexandru Mitriţă, dar a precizat că acesta i-a solicitat schimbarea: "Mitriţă avut o evoluţie foarte bună, ca şi ceilalţi jucători. Nu numai Mitriţă a fost pe teren astăzi, chiar dacă el a făcut în multe momente diferenţa, este un jucător care este capabil să facă lucrul ăsta. Nu eu am vrut să-l schimb pe Mitriţă, el a cerut schimbarea cu şase minute înainte, eu l-am ţinut pe teren pentru că vedeam că pe spaţiile care s-au creat în momentul deschiderii scorului de către noi Mitriţă era un jucător esenţial, nu am vrut să îl schimb. Şi Paul Anton mi-a cerut schimbare, nu erau preschimbări prevăzute, dar a trebuit să le fac pentru că jucătorii mi-au cerut acest lucru".

Mulțumiri pentru UEFA

Cosmin Contra a ţinut să le mulţumească organizatorilor excursiilor prin intermediul cărora aproximativ 30.000 de copii au putut asista la partida cu Norvegia, în condiţiile suspendării dictate de UEFA.

"Le mulţumesc din inimă celor care au organizat aceste excursii, pentru că aceşti copii au fost al 12-lea jucător. Ne pare rău că nu am putut să le oferim cele trei puncte. Eu mă bucur că am putut avea această atmosferă de la 30.000 de copii", a mai spus Cosmin Contra.

Selecţionatele României şi Norvegiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020 la fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel