Reuniune miniștri Apărare Nato. Gabriel Leș participă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va participa, în zilele de 15 şi 16 februarie, la reuniunea miniştrilor aliaţi ai Apărării, care se va desfăşura la Bruxelles, informează, marţi, un comunicat al MApN. 

Potrivit sursei citate, activitatea se va axa pe analiza stadiului implementării deciziilor summit-ului de la Varşovia şi pe stabilirea temelor principale ale agendei viitoarei reuniuni. 

"În cadrul discuţiilor, miniştrii Apărării vor reconfirma atenţia sporită pe care aliaţii o acordă consolidării posturii de descurajare şi apărare pe flancurile estic şi sudic ale Alianţei. Agenda reuniunii mai include aspecte prioritare pentru securitatea euroatlantică, cu accent pe analizarea procesului de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la diversele tipuri de ameninţări, parteneriatul transatlantic, finanţarea apărării şi asumarea echitabilă a responsabilităţilor, creşterea contribuţiei NATO la eforturile internaţionale de proiectare a stabilităţii, precum şi evaluarea iniţiativelor de cooperare dintre NATO şi Georgia", precizează MApN. 

De asemenea, Leş va avea o serie de întâlniri cu omologi aliaţi în vederea intensificării dialogului în domeniul apărării, atât în planul cooperării bilaterale, cât şi pe temele de actualitate de pe agenda NATO. 

În marja reuniunii, oficialul român va participa şi la întrunirea Coaliţiei Globale contra Daesh, organizată la iniţiativa secretarului american al Apărării, James Mattis, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel