Rapid Bucureşti, victorie cu Petrolul în Superligă. Incidente între suporteri pe stadion

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rapid Bucureşti s-a impus în Primvs Derby, cu Petrolul Ploieşti. 

Rapid Bucureşti a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, pe Arena Naţională, în ultimul meci din etapa a 20-a a Superligii, un derby de tradiţie al fotbalului românesc.

Croatul Marko Dugandzic a deschis scorul (9 - penalty), după un henţ comis în careu de Christian Irobiso. Apoi fiecare echipă a ratat câte un penalty.

Rapid a avut şansa desprinderii, dar austriacul Andreas Leitner a apărat penalty-ul executat de Alexandru Ioniţă II (36), după ce Felix Mathaus l-a faultat pe Xian Emmers. Petrolul a irosit ocazia egalării (40), când Horaţiu Moldovan a apărat lovitura de la 11 metri executată de brazilianul Jair, după ce tot el fusese faultat de Ljuban Crepulja, scrie Agerpres.

Petrolul a reuşit egalarea, în cele din urmă, după pauză, prin Gheorghe Grozav (61), nimeni altul decât soţul handbalistei rapidiste Sorina Grozav-Tîrcă.

Rapid a trecut din nou în avantaj prin Marko Dugandzic (73), iar Ştefan Pănoiu (90+4) a închis tabela, pe contraatac.

În tur, Petrolul s-a impus cu 1-0 în Primus Derby.

Rapid venea după trei meciuri fără victorie în campionat, două egaluri şi un eşec.

FC Rapid Bucureşti - FC Petrolul Ploieşti 3-1 (1-0), Arena Naţională - Bucureşti
Au marcat: Marko Dugandzic (9 - penalty, 73), Ştefan Pănoiu (90+4), respectiv Gheorghe Grozav (61).
Alexandru Ioniţă II (Rapid) a ratat un penalty în min. 36 (a apărat Andreas Leitner).
Jair Tavares da Silva (Petrolul) a ratat un penalty în min. 40 (a apărat Horaţiu Moldovan).
Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Adrian Vornicu (Iaşi); al patrulea oficial: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş)
Arbitru video: Sorin Costreie (Buftea); arbitru asistent video: Mircea Orbuleţ (Bucureşti)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Ion Căţoi (Bucureşti) - LPF

Incidente între suporteri pe stadion 

Jandarmii au intervenit miercuri seara, pe Arena Naţională, pentru a calma spiritele, după o serie de altercaţii între suporterii echipelor de fotbal Rapid Bucureşti şi Petrolul Ploieşti.

Partida dintre FC Rapid Bucureşti şi FC Petrolul Ploieşti are loc pe Arena Naţională, în cadrul rundei 20 din Superliga României, la meci fiind prezenţi în jur de 6.000 de spectatori.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, în timpul pauzei meciului dintre cele două echipe, un suporter rapidist a încercat să sustragă o bucată dintr-un banner al galeriei oaspete, motiv pentru care s-a produs un conflict în Peluza Sud.

Urmare a acestei acţiuni, suporterii Petrolului au încercat sa tranziteze spre Tribuna 2, dar au fost opriţi de efectivele de jandarmerie.

De asemenea, suporterii oaspeţi au aruncat cu materiale pirotehnice în direcţia Tribunei 2, urmând a fi identificaţi şi sancţionaţi conform cadrului legal în vigoare.

Jandarmii au intervenit pentru a restabili ordinea publică şi pentru a calma spiritele, evitând producerea unor incidente mai grave.

Suporterul rapidist care a sustras bannerul a fost interceptat de efectivele de jandarmerie, bucata de pânză a fost recuperată şi predată suporterilor oaspeţi, iar autorul va fi sancţionat conform prevederilor legale în vigoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel