Raluca Turcan, noi declaraţii despre pensii. De câţi bani e nevoie la Ministerul Muncii

Facebook Raluca Turcan
Facebook Raluca Turcan

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a făcut noi declaraţii privind banii pentru pensii. Aceasta a spus de câţi bani este  nevoie pentru plata tuturor pensiilor, dar a vorbit şi despre controlul efectuat de Ministerul Finanţelor. 

"Anul acesta, subvenţia de la bugetul de stat pentru Ministerul Muncii a fost 17 miliarde. Ne-au luat 3 la rectificare, trebuie să ni-i dea înapoi. Cheltuielile antamate pentru anul viitor se ridică la 17,6 miliarde. Probabil cei care au negociat trebuiau să ştie că atunci când indexezi pensiile, se indexează şi alte beneficii care se raportează la valoarea pensiilor. În martie este programată majorarea indicelui social de referinţă, care atrage alte cheltuieli. Ca să nu mai vorbim de sumele necesare pentru aplicarea legii consumatorului vulnerabil. Anul acesta avem nevoie de aproximativ 422 milioane lei, cel puţin, iar pentru anul viitor încă 630 milioane cel puţin", a declarat Raluca Turcan.

Control la ministerul Muncii, încă din 19 noiembrie 

VEZI ŞI Controale în 17 MINISTERE, inclusiv la Muncă. De ce au loc verificările

"Dacă spun că a plecat din 19 noiembrie, atunci e o neconcordanţă. Ieri am înregistrat oficial această solicitare la Ministerul Muncii. Dacă vizează bugetul de pensii, nu s-au exprimat corect. Se referă la patrimoniul privat şi public al Ministerului Muncii, lucru care nu s-a făcut din 2015", a mai punctat aceasta. 

"Am văzut declaraţiile, le-aş încadra în registrul politic. Să spui că e responsabilitatea ministrului Muncii să asigure fonduri e o copilărie. La aceste negocieri, subiectul a fost ridicat de un membru al echipei, un prim-vicepreşedinte PNL. Mai e nevoie de bani şi la alte ministere. Sper de urgenţă, pentru că dacă nu fac asta în 26 noiembrie ceasul ticăie împotriva a milioane de oameni, să rezolve acest aspect la ministerul Muncii şi nu numai. Trebuie să fie un proces rapid, ca banii să ajungă la minister, la Casele de Pensii, şi să se facă plăţile. Pentru cei care primesc pensia pe card, nu există niciun pericol probabil. Sper să se mişte repede viitorii mei colegi!", a răspuns Raluca Turcan, întrebată ce părere are despre declaraţiile celor care au spus că sunt bani pentru plata pensiilor. 

VEZI ŞI De ce a anunțat acum Raluca Turcan, ministrul Muncii, că nu mai sunt bani pentru pensii și alocații. Surse PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel