EXCLUSIV  De ce a anunțat acum Raluca Turcan, ministrul Muncii, că nu mai sunt bani pentru pensii și alocații. Surse PNL

foto Facebook Raluca Turcan/ Ministrul Muncii spune că nu mai sunt bani de pensii și alocații
foto Facebook Raluca Turcan/ Ministrul Muncii spune că nu mai sunt bani de pensii și alocații

Raluca Turcan, ministrul Muncii, l-a acuzat pe Florin Cîțu, președinte PNL și încă premier, că a luat banii de pensii și alocații, că să se laude el cu cifre pe Facebook.

”Florin, eşți dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău şi-ti spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre in postările de pe Facebook” a acuzat Raluca Turcan, ministru al Muncii, într-o scrisoare ce a ajuns în presă. 

”Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină la ședința BPN, nu în presă. Este ministrul Muncii, să-și asume dacă nu mai sunt fonduri (n.r. pentru pensii și alocații” a reacționat Florin Cîțu, în urmă cu scurt timp. 

Vezi aici mai mult:   LIVE  STRUCTURA Guvernului CIUCĂ. Iohannis, prima reacție, la Cotroceni - VIDEO/ Cîțu: Turcan să-și asume dacă nu mai sunt bani de pensii, e ministrul Muncii

Surse din PNL au declarat, pentru DCNews, că atacul ministrului Raluca Turcan vine, luni, după ce a aflat că nu va mai primi niciun minister. Inițial, aceasta era vehiculată pentru Ministerul Digitalizării (vezi aici), dar se pare că va fi exclusă complet din Guvern. Florin Roman se pare că va primi mandatul la Digitalizare. Numele acestuia a fost vehiculat, în ultimul timp, pe mai multe funcții de conducere, în Guvern sau în Parlament. Rămâne de văzut dacă se va concretiza la Digitalizare. Sigur ar fi, însă, că Raluca Turcan nu va fi ministru în Guvernul Ciucă. 

În urmă cu 12 zile, Raluca Turcan anunța creșteri de pensii cu până la 12%

"O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da? Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie. Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum” declara Raluca Turcan, în urmă cu doar 12 zile. 

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a vorbit, pentru DCNews, despre afirmația de astăzi a Ralucăi Turcan. 

Citește aici: EXCLUSIV  Turcan: "Nu mai sunt bani de pensii". Budăi, prima reacţie din PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel