EXCLUSIV  Turcan: "Nu mai sunt bani de pensii". Budăi, prima reacţie din PSD

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Raluca Turcan, încă ministru interimar al Muncii, a anunţat că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii, cu doar câteva zeci de minute înainte de consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis. Marius Budăi, deputat PSD şi ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a reacţionat cu privire la aceste afirmaţii şi o critică pe aceasta. 

”Florin, eşți dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău şi-ti spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre in postările de pe Facebook” acuză ea. 

”Momentul acesta este o rușine pentru PNL şi cred că Preşedintele PNL ar trebui să-şi depună demisia, împreuna cu echipa de negociere!” conchide Raluca Turcan într-un mesaj pe un grup intern al PNL. 

VEZI CONTINUAREA AICI

”Ne sperie părinţii şi bunicii”

Deputatul Marius Budăi a reacţionat cu privire la aceste afirmaţii. 

"Dânsa face aceste afirmaţii azi, când ştie că nu va mai fi ministru. De ce a tăcut până acum? Sub nicio formă nu e aşa. Dacă până joi va fi învestit Guvernul, chiar dacă nu sunt bani, se va face o rectificare bugetară şi problemele vor fi rezolvate. Dar e cumva hilar. Până azi dimineaţă susţinea că nu sunt probleme, iar acum, când a văzut probabil că nu mai e pe nicio listă de miniştri la PNL, ne sperie părinţii şi bunicii. Sigur va fi rectificare bugetară. Dacă Guvernul va fi învestit până joi, se va face rectificarea. Sigur, trebuie să verificăm dacă ceea ce spune dumneaei este adevărat, pentru că până acum spunea că nu sunt probleme. Cine ajunge la ministerul Muncii va cere execuţia bugetară şi va şti ce să discute în cadrul Guvernului, cu ministrul Finanţelor, să ceară rectificare, sumele necesare. Nu e o logică corectă că până azi nu erau probleme şi azi sunt", a declarat Marius Budăi pentru DC NEWS. 

"Sursa, bugetul statului"

O reacţie similară a avut şi senatorul Daniel Zamfir. 

”S-a tot vehiculat acest lucru, că nu sunt bani, întotdeauna și cei de la PNL au spus lucrul ăsta. Iată că acum, puși în fața unor realități și cei de la PNL au constatat că sunt bani pentru asta. Probă stă însuși acordul politic semnat și mai ales programul de guvernare acceptat. Sursa este bugetul statului, doar că trebuie așezat pe priorități. Banii vin dintr-o colectare eficientă, din reașezarea pe capitole bugetare (...). Sunt bani (...). Categoric că se vor face și reduceri de cheltuieli din alte părți”, a declarat Daniel Zamfir la RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel