PSD cere demisia lui Pîslaru, după afirmația ”dăm beneficii unor trântori”

PSD critică declarația ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, referitoare la acordarea ajutoarelor sociale, și-i cer demisia. 

Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb solicită premierului Dacian Cioloş să se delimiteze imediat de declaraţiile ministrului Muncii, care a susţinut că statul plăteşte beneficii unor oameni ”care stau, lâncezesc şi sunt trântori”. 

”Este şocant să auzim un ministru care să se exprime atât de jignitor la adresa cetăţenilor! Ne-am întors la situaţia de acum câţiva ani, când ni se spunea despre pensionari că sunt 'puturoşi'. (...) Credeam că astfel de mesaje, menite să inducă ura şi să instige categoriile sociale una împotriva alteia, reprezintă un accident al trecutului recent. (...) Solicit public premierului să se delimiteze de declaraţiile ministrului Muncii şi să ceară scuze românilor pentru aceste jigniri”, afirmă vicepreşedintele PSD. 

La rândul său, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă spune că ministrul Pîslaru ”instigă la ură”.

”Un ministru al Muncii ar trebui să arate grijă faţă de oameni, însă calificarea celor în nevoie ca fiind 'trântori' se află la polul opus. Domnul Dragoş Pîslaru instigă la ură împotriva celor care nu îşi permit prin forţe proprii să ducă un trai decent. Este o declaraţie extrem de gravă şi care aminteşte de abordările extremiste. Un ministru al Muncii ar trebui să fie preocupat să le ofere acestor oameni şanse, nu să îi ostracizeze”, spune lidera delegaţiei PSD din PE, Viorica Dăncilă. 

[citeste si]

În opinia ei, ”un guvern care gândeşte aşa despre propriii cetăţeni reprezintă un rău imens. O continuare a acestei guvernări, cu acelaşi tip de oameni, cu aceeaşi filozofie, nu va duce decât la dezastru din punct de vedere social şi economic, dar şi la o divizare în societate cu efecte extrem de nocive”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel