Președintele FIFA, decorat de Putin

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a decorat pe preşedintele FIFA, elveţianul Gianni Infantino, cu Ordinul Prieteniei, pentru contribuţia sa importantă la pregătirea şi desfăşurarea Cupei Mondiale de fotbal din 2018, informează EFE.

Ordinul Prieteniei, este o distincţie instituită în 1994, acordată personalităţilor străine care au lucrat în favoarea îmbunătăţirii relaţiilor cu Rusia. Potrivit guvernului, Mondialul a fost un succes pentru Rusia, nu doar fiindcă a îndepărtat multe stereotipuri despre această ţară, cum a afirmat în iulie Putin, ci şi datorită celor peste 3 milioane de bilete vândute, 'uriaşei' audienţe TV şi a vizitei a peste un milion de turişti străini în timpul evenimentului.

Lumea îndrăgostită de echipa Rusiei

Pentru prima oară după destrămarea URSS, Rusia a atins sferturile de finală ale unui Mondial, unde a fost învinsă de Croaţia după lovituri de departajare. Echipa gazdă a reuşit în optimi una din surprizele competiţiei, eliminând Spania, tot la lovituri de departajare. Infantino, care încearcă să obţină un nou mandat şi nu are contracandidat la alegerile pentru preşedinţia FIFA, a afirmat în luna iulie că lumea 's-a îndrăgostit' de Rusia în timpul Mondialului. 'Noi toţi ne-am îndrăgostit de Rusia. Ne aflăm aici de ceva timp deja şi am descoperit o ţară pe care nu o cunoşteam deloc', a declarat atunci preşedintele FIFA, când s-a întâlnit la Kremlin cu Putin şi cu mai multe foste glorii ale fotbalului. 

VEZI ȘI:

Cupa Mondială. Infantino: ”Fotbalul poate face miracole”

Football Leaks. Infantino, șeful FIFA, în vizorul justiției elvețiene


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel