Preşedintele clubului Schalke 04, suspendat temporar pentru remarci rasiste

Clubul german de fotbal Schalke 04 l-a suspendat, marţi seara, pe preşedintele Clemens Toennies pentru trei luni în urma unor remarci rasiste la adresa africanilor, conform criticilor săi, citaţi de AFP.

Consiliul de deontologie al clubului din Ruhr i-a reproşat conducătorului că "a încălcat interdicţia de discriminare înscrisă în statutul clubului".

În schimb, acelaşi consiliu l-a absolvit de acuzaţia de rasism, considerând-o "nefondată", şi nu i-a aplicat sancţiunea cea mai dură de concediere definitivă.

Subiectul se afla în centrul atenţiei de mai multe zile în Germania după remarcile făcute joia trecută de preşedintele consiliului de supraveghere al lui Schalke 04 în cursul unei conferinţe de presă din sectorul alimentaţiei.

El şi-a exprimat cu această ocazie opoziţia faţă de impunerea unor taxe pe cărbune în Germania pentru a se lupta împotriva încălzirii climatice şi a pledat pentru reducerea emisiilor mai degrabă pentru construirea unor centrale electrice în Africa.

"În acest fel, africanii s-ar opri din tăierea pădurilor şi ar înceta să facă copii", a adăugat Clemens Tonnies.

Ministrul german al Justiţiei şi mai multe personalităţi l-au acuzat de rasism, în acelaşi timp cu foşti jucători de fotbal de culoare, dintre care unul dintre ei angajat de Schalke pentru a antrena o echipă de tineret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel