Prefectul de Harghita, Adrian-Jean Andrei, schimbat din funcție după ce ar fi deranjat UDMR

Prefectul de Harghita care atacase in instanță mai multe hotărâri de consilii locale din județ privind autonomia așa-numitului Ținut Secuiesc a fost schimbat din funcție de Guvern, scrie Hotnews.

Adrian-Jean Andrei, fostul prefect care era susținut de PSD Harghita, a declarat că era în concediu când a fost schimbat din funcție. În locul său a fost numit Petres Sandor, susținut de UDMR, printr-o hotărâre de Guvern semnată de premierul Victor Ponta.

Adrian-Jean Andrei susține că retrogradarea sa în funcția de subprefect reprezintă o decizie de negociere politică în coaliția de guvernare. 

"Nu știu de ce am fost schimbat din funcție. Acestea sunt negocierile în biroul de coaliție. Eu am fost schimbat din concediu, nu mă mai miră nimic", a spus fostul prefect de Harghita, citat de Hotnews.

Citește și: Ponta explică de ce l-a eliberat din funcție pe șeful DGIPI



Potrivit acestuia, la nivelul județului Harghita, în cel puțin zece localități consiliile locale au adoptat hotărâri de aprobare a unui memorandum privind instituirea regiunii administrative autonome "Ținutul Secuiesc", la propunerea Consiliului Național al Secuilor. 

Ca prefect de Harghita, Adrian-Jean Andrei a atacat în înstanță hotărârile, în luna iunie, arătând că acestea contravin Constituției și exced cadrul de competență al autorităților locale. 

Joi, printr-o hotărâre de Guvern semnată de premierul Victor Ponta și de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, Executivul l-a retrogradat pe Andrei subprefect și l-a numit în locul său în funcția de prefect pe Petres Sandor, susținut de UDMR. Sandor ocupa funcția de subprefect de Harghita, din 28 mai, iar înainte a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita, din partea UDMR. 

Adrian-Jean Andrei exercita funcția de prefect, prin detașare, cu caracter temporar, din septembrie 2012. Tot temporar, prin detașare, a fost numit și noul prefect, Petres Sandor. 

Vezi și: Prefectul de Harghita coboară steagurile Ungariei de pe primării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel