Poli Timișoara a retrogradat. Primarul Robu s-a retras. Ce se întâmplă acum cu fotbalul de pe Bega

Fotbalul timişorean de performanţă este în derivă după ce ACS Poli a retrogradat în Liga a III-a.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a lansat, miercuri, un apel pentru punerea bazelor unei singure echipe de fotbal a Timişoarei, după ce ACS Poli a retrogradat în Liga a III-a, în timp ce primarul Nicolae Robu anunţă că pune capăt definitiv implicării sale în fotbal.

"Tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelalte echipe, ASU şi Ripensia, să depăşim orgoliile şi să punem bazele unui singur club care să dispună de finanţare privată şi care să îşi propună promovarea în prima divizie. Autorităţile locale, în speţă CJ, vor asigura finanţarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiştii. Aceasta este soluţia pe care o propun şi de la care ar trebui să pornească discuţiile despre revigorarea fenomenului", a declarat Călin Dobra.

El consideră că managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ şi implicarea unor persoane "paralele cu fenomenul", precum şi golgheteri de ocazie au fost principalele cauze care au scos Timişoara de pe harta fotbalului de performanţă, în timpul administraţiei Robu.

Primarul Robu s-a retras

Primarul Nicolae Robu a arătat într-o postare pe Facebook că s-a zbătut aproape de unul singur din 2015 să asigure finanţare echipei şi că în anul 2017 s-a ajuns într-o postură bună, cu un lot bun, cu care s-a reuşit performanţa de a învinge CFR Cluj la Timişoara.

"ANAF Timiş ne-a luat însă toţi banii de la Ligă (LPF, n. red.) dedicaţi susţinerii turului - 720.000 de euro -, lucru care nu s-a mai întâmplat niciunei echipe nici până atunci, nici după, deşi cel puţin jumătate aveau datorii la stat, mai mari decât noi. Acest fapt a însemnat începutul sfârşitului", subliniază Nicolae Robu.

Edilul a anunţat că din acest moment pune punct "pentru totdeauna implicării sale în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor şi jucător de plăcere".

Totuşi, a lansat apelul ca dacă există persoane sau firme interesate să preia ACS Poli, să-i contacteze pe cei trei membri asociaţi ai clubului, respectiv Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş sau Universitatea Politehnica Timişoara, el arătându-şi disponibilitatea de a fi mijlocitor, dar nu mai mult decât atât.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel