"PNL va depune un proiect pentru votul prin corespondență". PMP nu-l crede

PNL anunță că va depune proiectul legislativ pentru votul din diapora, care ar urma să fie unul prin corespondență. Acuză PSD de dispreț. Partidele mici sunt de altă părere. Președintele PMP susține că USL trăiește și nici PSD, nici PNL nu-și doresc votul prin corespondență. 

"Până la sfârșitul lunii martie, PNL va propune un proiect legislativ pentru votul în diaspora, ca rezultat al consultărilor pe care le avem cu societatea civilă- ONG-uri din țară și asociații ale românilor din străinătate. În ședința Biroului Politic Național al PNL, din 16 martie, vom prezenta acest proiect pe care îl vom promova în cel mai scurt timp în Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral", precizează copreședintele PNL.  Alina Gorghiu susține că demersul parlamentar vizat de PNL reprezintă și o promisiune față de românii "tratați cu dispreț de PSD, la ultimele alegeri", scrie Agerpres

USL trăiește

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, susține că "PSD-ul, cât și PNL-ul nu-și doresc introducerea votului prin corespondență sau votul electronic". "La nivel local USL trăiește. Este un lucru extrem de grav, iar această înțelegere o putem observa cel mai limpede la nivel central prin deciziile care se iau în aceste zile în Parlament. Acum, când se discută modificarea legislației, observăm că PNL și PSD au puncte de vedere comune prin care încearcă să sugrume democrația. PNL, care până de curând avea o altă abordare legată de reprezentativitate, este de acord astăzi ca primarii să fie votați dintr-un singur tur. Credem că este un atentat la adresa democrației faptul că nu se vor organiza alegeri pentru edili în două tururi. Un primar trebuie să aibă votul majorității și acest lucru poate fi garantat prin organizarea în două scrutinuri de alegeri, exact așa cum se alege președintele țării", a comentat liderul PMP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel