PNL, oficial în PPE. Nicolai: Nu plec la partidul lui Tăriceanu

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Cel mai fervent oponent al afilierii PNL la PPE, europarlamentarul Norica Nicolai, respectă decizia conducerii liberalilor privind intrarea în familia popularilor europeni, dar spune că ea va rămâne în ALDE, fără să demisioneze din Partidul Național Liberal.

Popularii, cea mai mare familie europeană din Parlamentul European, s-au îmbogățit vineri cu două partide din România: Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară. Astfel, numărul formațiunilor politice românești parte a PPE a ajuns la 5: PDL, PNȚCD, PMP, PNL și UDMR.

Europarlamentarul Norica Nicolai a făcut notă discordantă în rândul liderilor PNL când a contestat alianța liberalilor cu democrat-liberalii și afilierea la PPE.

Iohannis îi mulțumește lui Antonescu pentru intrarea PNL în PPE

"Din punctul meu de vedere, având o poziție clară de la început, și exprimându-mă în acest sens, cred că PNL era mai potrivit să fie alături de ALDE. Dacă colegii mei au decis lucrul acesta este  opțiunea lor", a declarat, luni, pentru DC News, Norica Nicolai, după ce Adunarea Politică a PPE a votat cooptarea PNL și PMP în familia popularilor europeni.

Nicolai: PNL își va schimba doctrina

Eurodeputatul crede că PNL "va trebui să-și schimbe și doctrina. Liberalism pur nu prea se regăsește în PPE, trebuie să aibă și o componentă conservatoar,e fie una creștin-democrată. Probabil că după alianța cu PDL e foarte posibil ca să adopte altă doctrină".

Norica Nicolai insistă să realizeze o premieră în Parlamentul European: singurul europarlamentar afiliat altui grup decât celui din care partidul său face parte.

"Categoric rămân la ALDE, dar membru PNL", a declarat eurodeputatul.

Nemulțumiți de schimbarea macazului politic, liberali precum Daniel Barbu, Sorin Ilieșiu sau Radu Stroe au părăsit PNL pentru PLR, un partid construit în jurul unui fost președinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Întrebată dacă intenționează să intre în Partidul Liberal Reformator, Norica Nicolai a răspuns: "Nu! Nu am această intenție, rămân membru PNL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel