PNL cere desființarea a trei servicii secrete

[] []

10 ian 2015 / 10:03
Salveaza PDF Comentarii

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, propune desființarea celor trei servicii secrete care nu fac parte din Comunitatea Națională de Informații, aflată sub controlul președintelui: Serviciul de Pază și Protecție (SPP), Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI) din cadrul Ministerului de Interne. 

În opinia liberalului, pentru România lucrează mai multe servicii decât are țara nevoie.

„Da, sunt prea multe şi cu mulţi angajaţi. Generează oameni legaţi de servicii (...) greu de controlat. Şi nu-şi îndeplinesc obiectivele, ci tind să se privatizeze. (...) Avem serviciul Ministerului de Interne nereglementat prin lege. (...) Nu văd nicio noimă pentru care ai păstra STS şi SPP", a declarat Ludovic Orban la Adevărul Live.

„La nivelul CSAT, această problemă ar putea fi abordată, de asemenea şi la nivelul Parlamentului. (...) Ar trebui o analiză şi o discuţie serioasă asupra eficienţei, funcţionării, rezultatelor”, a comentat, pentru Digi24, Mihăiță Calimente, președintele comisiei parlamentare de control a SIE.

„Domnul Orban, una este să cânte cucul în Bucovina şi alta este să vorbeşti despre serviciile secrete. Comasarea unor servicii poate genera efecte cu caracter ireversibil în domeniul siguranţei naţionale”, spune Daniel Savu, membru al comisiei parlamentare de control a SRI.

DGIPI, STS şi SPP sunt singurele servicii speciale care nu fac parte din Comunitatea Naţională de Informaţii, instituţie aflată sub control prezidenţial din 2005 încoace.

ATAC TERORIST PARIS. Neagu Djuvara: "Este o răzbunare a istoriei"

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25