Pin up girls.Cum s-a transformat imaginea femeii în bun de larg consum

pin up girl
pin up girl

Pin up girls" sau "fetele pin up" sunt acum un simbol al unor vremuri de mult apuse, al unui stil vintage. Însă la vremea lor au făcut furori și au reprezentat primul pas către hipersexualizarea femeii în mass media.

În perioada 1920-1970 a avut loc o adevarată înflorire a stilului, chiar dacă termenul în sine de "pin up" (pentru agățat) a apărut abia la începutul anilor '40. Editorii de reviste și agențiile de publicitate căutau serviciile artiștilor care puteau genera imagini memorabile pentru consumul de masă, cel mai adesea într-un timp foarte scurt.

Imaginile provocatoare, la limita dintre erotism și comercial, sub formă de fotografie sau pictură, reprezentau o parte importantă a artei moderne. Publicul le iubea, iar cererea în creștere s-a transformat în revoluția culturii pop (de la populară, de consum). Sex-simbolurile puteau fi anonime sau de referință, precum Marilyn Monroe, Betty Grable, Brigitte Bardot ori Ingrid Bergman.

Ca regulă, o fată pin up este atât de atractivă din punct de vedere fizic incât să te convingă să îi lipești imaginea pe perete.Acestea -imaginile, nu fetele - puteau fi decupate din reviste și ziare sau erau tipărite direct sub formă de vederi.

Dacă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial câteva fotografii ale unor celebrități au fost reproduse în masă cu scopul de a ridica moralul trupelor.În perioada postbelică, multe dintre imagini erau picturi idealizate, un fel de model la care orice orice femeie a vremii trebuia să aspire.În aceeași perioadă, feministele militau pentru drepturi, însă media încă nu era dispusă să facă prea multe compromisuri în ceea ce privea imaginea femeii în societate.

Formele voluptoase erau adeseori însoțite de afișarea unei atitudii naive, neajutorate, stângace, însă sexy și jucăușe. Însă de cele mai multe ori, artiștii trișau puțin. Transformarea fotografiilor în acuarelă (și a femeilor normale în nimfe cu forme perfecte) era la vremea respectivă echivalentul din zilele noastre a folosirii excesive a Photoshop-ului în revistele de modă și lifestyle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel