Urmărește emisiunea live


PDL îi cere lui Ungureanu să rezolve luni problema pensiilor. Decizia CC, dezastru electoral

Mai mulți lideri locali ai PDL au cerut conducerii centrale să determine guvernul să rezolve imediat problema CASS-ului încasat de la pensionari. Ei au fost informați că a avut vineri o discuție cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, după decizia CC referitoare la Legea Pensiilor. Pedeliștii îi cer lui Ungureanu ca în cel mai scurt timp să anunțe că pensionarii își vor primi înapoi banii luați de CNAS, fără să mai fie nevoie să cheme statul în Justiție. Restituirea ar trebui să se facă fie printr-o Hotărâre de Guvern, fie printr-o Ordonanță de Urgență. Unii parlamentari PDL vor vota moțiunea, dacă problema nu este rezolvată de către guvern.

Premierul a cerut un răgaz pentru a stabili sursele de finanțare. Este vorba despre restituirea unei sume de peste 300 de milioane de euro, iar ministrul de Finanțe, Bogdan Drăgoi, e așteptat să se întoarcă luni de la Washington. Guvernul ar urma să propună un calendar al operațiunii, care urmează să se facă în etape. Specialiștii susțin că ar fi imposibil ca restituirea acestei sume și reîntregirea salariilor bugetarilor să se facă simultan.

Totuși, liderii filialelor PDL insistă ca anunțul să fie făcut luni, sau cel târziu marți. Pre-campania electorală a fost dată peste cap de hotărârea CC, iar imaginile cu pensionari care se înghesuie la ușile tribunalelor afectează șansele primarilor PDL de a conta la locale. Peste 2 milioane de familii sunt afectate de decizie, iar fenomenul asedierii instanțelor se va amplifica, dacă guvernul nu reacționează la comentariul neinspirat al ministrului Muncii, Claudia Boghicevici. Aceasta a declarat că pensionarii care vor să-și recapete banii trebuie să acționeze statul în Justiție.

Opoziția va acuza reaua voință a PDL și la citirea Moțiunii și în conferințele de presă de la începutul săptămânii. Premierul ar putea fi tentat să își promoveze imaginea prin reîntregirea salariilor, cred membrii PDL, asociind dificultățile pensionarilor cu fostul Executiv, care a stabilit normele de aplicare a Legii pensiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel