Paște 2020. Cum alegi carnea de miel. La ce trebuie să fii atent

Carne de miel. FOTO: Agerpres
Carne de miel. FOTO: Agerpres

Paște 2020. Cum alegi carnea de miel. De Paște, preparatele din carne de miel nu lipsesc de pe masa românilor. Însă nu toată lumea știe cum trebuie aleasă această carne. Ce ne sfătuiesc specialiștii, dacă vrem să rămânem sănătoși și se ne bucurăm în siguranță de preparate.

Paște 2020. Cum alegi carnea de miel. Specialiștii recomandă ca principalul criteriu de selecție să fie prezența ștampilei Autorității Naționale Sanitar Veterinare. De asemenea, trebuie să ne ghidăm după greutatea animalului și aspectul cărnii, scrie a1.ro. Mielul nu trebuie să fie mai mic de 12-14 kilograme, altfel va conține o cantitate mare de colagen și este indigestă.

Paște 2020. Cum alegi carnea de miel. Crescătorii de ovine spun că miei din rasa Țurcană au carnea mai dulce, iar cei din rasa Țigaia au carnea mai aspră, dar mai fragedă. Aceștia atenționează că trebuie să cumpărați doar mielul cu cap, deoarece vă poate oferi multe indicii despre prospețimea cărnii, dar și certitudinea că nu cumpărați altceva. Dacă mielul este proaspăt tăiat, sunt semne vizibile în zona capulu.

Mielul cumpărat din hipermarket

Carnea de miel din hipermarketuri, trebuie să fie uscată. Carnea umedă însemană că a fost congelată și decongelată.

Paște 2020. Cum alegi carnea de miel. "Carnea și organele de miel sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt însoțite de un certificat de sănătate publică veterinară și poartă marca de sănătate. Carnea de miel sau ied rezultată în urma sacrificărilor în spațiile/locurile amenajate temporar va fi marcată cu marcă de sănătate de formă rotundă, cu un diametru de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul județului, urmat de codul numeric acordat de DSVSA județeană", spune ANSVSA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel