Pașaport refuzat de autorități pentru o fetiță

Fetițele din Islanda nu pot purta numele de Harriet, în caz contrar autoritățile le refuză pașaportul pe motiv că numele nu se află pe lista celor aprobate, relatează The Guardian.

Autoritățile din Islanda au refuzat să-i facă pașaport unei fetițe din cauza faptului că numele ei nu se află pe lista celor aprobate de Guvern.   - See more at: http://stirile.rol.ro/de-ce-autoritatile-au-refuzat-sa-i-faca-pasaport-unei-fetite--927274.html#sthash.df59hIxH.dpuf

 Poate că pare greu de crezut, dar numele fetiței, Harriet, nu se află pe lista celor aprobate de statul islandez, informează The Guardian.

  CITEȘTE ȘI:http://www.dcnews.ro/in-dosarul-mita-pentru-pasaport-zece-persoane-au-fost-arestate_162909.html

 Cei doi părinți ai fetiței, Tristán Cardew și soția sa Kristen au dat în judecată statul, aceștia nu sunt de acord cu decizia luată de autoritățile din Reykjavik, care au refuzat să-i prelungească pașaportul fetiței pe motiv că numele ei nu se află pe lista celor aprobabte de Guvern.

În caz că nu știai, în Islanda există  1853 de nume de fetițe și 1712 de nume de băieți aprobate oficial de autorități.

Iar asta nu este tot. Cel de-al doilea copil al cuplului, Duncau, se află în aceeași situație că surioara sa, în vârstă de 10 ani.

 Până în momentul de față, cei doi copii au călătorit sub numele de "StAslka și Drengur Cardew" adică "Fetița și Băiatul Cardew", dar acum nu mai este valabil acest act, iar părinții așteaptă răspunsul autorităților.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel