În dosarul "Mită pentru paşaport", zece persoane au fost arestate

pasaport
pasaport

Zece funcţionari implicaţi în acordarea nelegală de cetăţenie română unor moldoveni au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Acuzaţiile: trafic de influenţă şi luare de mită.

Şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, Valentin Şelaru, anunţa joi că zece persoane au fost reţinute pentru acordare nelegală de cetăţenie română unor moldoveni.

Şelaru a precizat că în funcţie de situaţie se va aprecia dacă vor mai fi luate măsuri preventive şi faţă de alte persoane.

El a precizat că miercuri au avut loc şapte percheziţii în acest caz, iar restul de 26 s-au derulat joi.

Şeful SUPC a spus că s-au găsit importante sume de bani, agende cu evidenţa persoanelor interesate de dobândirea cetăţeniei şi numeroase alte documente, unele în alb.

50 de persoane au fost audiate până acum în dosarul "Mită pentru paşaport" , zece dintre ele au fost reţinute.

Pentru a obţine cât mai repede cetăţenia, moldovenii apelau prima dată la angajaţii de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Aici dădeau doar 50 de euro. Cei care voiau şi paşaport, trebuiau să plătească alţi 250 de euro. Funcţionarii Stării Civile Sector 1 se mulţumeau doar cu 20 de lei ca să le elibereze documentele. Prin aceiaşi intermediari, moldovenii ajungeau şi la Direcţia Generală Paşapoarte. Pentru 100 euro, aveau paşaportul în doar câteva zile. În schemă intrau şi angajaţi de la Biroul de Evidenţa Persoanelor nr. 5, pentru moldovenii care voiau domiciliu în capitală. Astfel, s-a ajuns ca o mie de persoane să fie trecute pe aceeaşi adresă. Şpaga aici era de 50 de lei sau echivalentul în cadouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel