Orban îl acuză pe Iohannis că distruge PNL

Facebook - Ludovic Orban
Facebook - Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, îl acuză pe Klaus Iohannis că a distrus Partidul Liberal. 

În cadrul unui briefing de presă, președintele Camerei Deputaților l-a acuzat pe președintele țării, Klaus Iohannis, că a distrus Partidul Național Liberal. 

„Singura formațiune politică care s-a prăbușit în sondaje este Partidul Național Liberal, partidul care l-a susținut pe Iohannis să ajungă președintele României. Eu nu înțeleg, de ce să se răzbune președintele Iohannis pe Partidul Național Liberal, care este partidul ce l-a sprijinit. 

Dacă ne uităm în istorie, putem constata că Emil Constantinescu a avut o contribuție decisivă la, practic, ieșirea din viața publică a PNȚCD, deci practic și-a distrus partidul care l-a susținut. Traian Băsescu și-a distrus partidul sprijinit, la perdeluță, adio PDL. Mi se pare drept ca și al treilea președinte să meargă pe aceeași linie, să își distrugă partidul care l-a sprijinit. 

Nu pot să găsesc nicio explicație rațională, iar atitudinea președintelui față de partid ae o importanță foarte mare, problema este că distrugerea PNL duce la lipsa oricărei perspective de guvernare responsabilă și onorabilă a României”, a declarat Ludovic Orban. 

Propunerea lui Iohannis cu Cioloș: O cacealma

"Din păcate, nominalizarea lui Dacian Cioloş este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice şi guvernamentale. Este evident, pentru orice om care cunoaşte situaţia politică şi poziţionarea partidelor, că în ciuda bunelor intenţii ale lui Dacian Cioloş şi ale USR, care au fost singurii care s-au prezentat la consultări cu propunere de premier, desemnarea lui Dacian Cioloş ca prim-ministru este o desemnare care nu ţine cont de principiul loialităţii constituţionale care ar fi trebuit aplicat şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie făcută în persoana unui premier cu şanse reale de a face o majoritate parlamentară", a declarat Ludovic Orban.       

Vezi și: Cioloș, nominalizare premier. Chirieac: Iohannis nu dorește să aibă o relaţie ireconciliabilă cu USR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel