Cioloș, nominalizare premier. Chirieac: Iohannis nu dorește să aibă o relaţie ireconciliabilă cu USR

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre nominalizarea făcută de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier în persoana lui Dacian Cioloș.

"Mă gândesc tot mai mult că domnul Dacian Cioloș va fi, peste o săptămână, viitorul prim-ministru al României. Nu cred că a fost nominalizat de președintele Klaus Iohannis pentru a-l face de râs şi asta fiindcă nu cred că preşedintele dorește să aibă o relaţie ireconciliabilă cu USR-ul. Din nefericire, mandatul domnului Iohannis rămâne în istorie pentru segregarea dintre români. Dânsul nu poate negocia cu PSD, cu AUR. "Pesedeii" nu sun români, nu sunt parte din poporul român. Or, în momentul acesta, dacă domnul președinte Iohannis îşi ostilizează USR-ul, iar USR-ul ar dori alături de PSD şi AUR alegeri anticipate, nu se mai poate opune. PNL-ul nu va ieşi din cuvântul preşedintelui. Dacă domnul Iohannis le spune "intraţi la guvernare cu Cioloș premier", asta se va întâmpla. Sunt convins că, deja, un om politic cu multă experienţă cum este domnul Cioloș are toate garanţiile şi naţionale, şi internaţionale că nu este o bătaie de joc", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV,

Amintim că președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș. Președintele a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”.

"Klaus Iohannis mi-a cerut să formez un nou guvern"

Dacian Cioloș a anunțat că USR își asumă responsabilitatea guvernării și va porni negocierile cu celelalte partide. Declarația a apărut la puțin timp după ce președintele României l-a nominalizat pe liderul USR să formeze un nou Guvern.

"Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice... Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a scris Dacian Cioloș, luni seară, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel