PARADOX: De ce a împrumutat Cîțu sume uriașe. Olguța Vasilescu: Îngroapă ROMÂNIA în datorii!

Membri PSD / Foto Agerpres
Membri PSD / Foto Agerpres

Lia Olguţa Vasilescu a acuzat Guvernul Orban că îngroapă România în datorii, după ce s-au împrumutat în ultimele 2 luni şi jumătate cu aproape 17,5 miliarde de lei. 

"Guvernarea PNL îngroapă România în datorii!

Până în prezent, Guvernul PNL s-a împrumutat 17,4 miliarde lei. Aproximativ 8 miliarde pe lună. De două ori mai mult decât s-a împrumutat guvernul PSD în ultima lună de guvernare, adică 4 miliarde lei. Sumele uriașe pe care le-a împrumutat PNL vor fi plătite de fiecare român, dar nu vor fi folosite în beneficiul lor.", a scris Lia Olguţa Vasilescu. 

Unde se duc banii

"În plan social, salariile și pensiile au fost înghețate. Banii împrumutați nu vor fi folosiți nici în investiții. S-au tăiat sau anulat 30 de miliarde lei din investițiile pentru comunitățile locale (reducerea PNDL și PNDR, anularea FDI, anularea Programului pentru stațiunile balneare, tăierea finanțării pentru comunitățile locale). De asemenea, s-au redus substanțial investițiile în lucrările de autostrăzi începute sau lansate de PSD: la Centura Bacăului (Autostrada Moldovei) se alocă doar 25% din ce s-a alocat anul trecut, la Autostrada Sebeș-Turda doar 30%, la Drumul Expres Craiova – Pitești doar 96 de milioane din 2 miliarde, la Podul de la Brăila mai puțin de 20% din ce s-a alocat anul trecut, la Autostrada Nordului nu s-a mai dat nimic, iar la Autostrada Unirii s-a renunțat cu totul.", a mai scris fostul ministru. 

Băncile, avantajate de Guvern


"La polul opus, prin modificarea OUG114, băncile și marile corporații au fost scutite de anumite taxe si astfel privilegiate. S-a anulat taxa pe activele bancare de 700-800 milioane pe an, dar și taxa pe cifra de afaceri a corporațiilor din energie (600 milioane lei). Mai mult, ultimul împrumut, făcut de Guvernul PNL s-a făcut la o dobândă de 4,72%, deși guvernul viza o dobândă de 3,65%, ceea ce înseamnă un surplus la plata dobânzilor de 90 de milioane lei. Banii aceștia ar fi fost suficienți să plătească o lună de pensie mărită sau ar fi putut fi folosiți pentru dotarea unui spital.

CONCLUZIE: Guvernul iresponsabil si incompetent se împrumută la dobânzi mari, pe banii cetățenilor, pentru a face cadouri de miliarde băncilor și marilor corporații.", a conchis Lia Olguţa Vasilescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel