Nu vreți austeritate? Există o soluție: PE-SE-DE

PNL a ajuns la guvernare acum un an, printr-o acțiune parlamentară conjuncturală și în forță împotriva majorității parlamentare. 

Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură și, ulterior, renumit, la presiunea președintelui Iohannis, de către vechea majoritate, la care s-au adăugat voturile liberalilor și ale altor formațiuni din opoziție. Este un guvern minoritar, fără sprijin parlamentar și electoral, care nu avea, în mod normal, căderea de a conduce România. 

Cu toate acestea, Guvernul Orban se comportă ca și cum totul i se cuvine. A acționat ca și cum avea dreptul să facă orice, de exemplu, să se împrumute oricât în numele României sau, dacă vrea, să nu facă nimic, așa cum se întâmplă în privința gestionării pandemiei. Este un guvern cu răspundere limitată, dar care pretinde să fie ascultat întru totul. 

Asumându-și conducerea guvernului într-o perioadă când ar fi fost mai necesară ca oricând conlucrarea partidelor, eventual într-un guvern de uniune națională, PNL a generat un conflict politic și social, care n-a făcut decât să agraveze situația ca atare. PNL a gestionat problema pandemiei ”din vorbe” și aruncând vina pe oameni, care n-ar fi respectat regulile. În schimb, investițiile în sănătate au fost limitate și nu au acoperit nici pe de parte nevoia sistemului. Toate aceste lucruri au accelerat criza economică și au îndatorat România. 

La sfârșitul anului 2020, situația în care se află România este mai proastă decât a fost prezentată în cele mai negre prognoze. Lipsa colaborării politice, lipsa dialogului social (cu sindicatele, cu ONG-urile etc.), lipsa investițiilor în sistemul de sănătate și, de asemenea, în sistemul de educație, lipsa politicilor sociale și adoptarea unor măsuri economice lipsite de coerență au transformat România în numai un an într-o țară vulnerabilă, amenințată din nou de sărăcie și de incertitudine. 

Dar, ceea ce este mai rău abia acum urmează. Căci cineva trebuie să plătească oalele sparte. Începând de anul viitor, PNL se pregătește să adopte cele mai dure măsuri de austeritate, astfel încât cele din regimului Băsescu ni se vor părea “protecție socială”. Singura șansă ca acest lucru să nu se întâmple este ca noi să-i oprim la vot. În acest moment, doar PSD poate oferi siguranța unui trai mai bun. Împotriva austerității, există o soluție și ea se numește PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel