Noul BMW îşi schimbă culoarea cu ajutorul telefonului

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

BMW a realizat primul vehicul care îşi schcimbă culoarea. Maşina a fost prezentată la Consumer Electronics Show din Las Vegas. 

Conceptul, denumit BMW iX Flow, utilizează tehnologia cernelii electronice care se găsește în mod normal la cititoarele electronice pentru a transforma exteriorul mașinii într-o varietate de modele în gri și alb.

"Aceasta este o schimbare de culoare cu adevărat eficientă din punct de vedere energetic, folosind tehnologia E Ink", a declarat Stella Clarke, inginer de cercetare la BMW. "Deci am luat acest material - este un fel de hârtie groasă - și provocarea noastră a fost să obținem acest lucru pe un obiect 3D, cum ar fi mașinile noastre".

Atunci când este stimulat de semnale electrice controlate de o aplicație de telefon, materialul aduce diferiți pigmenți la suprafață, ceea ce face ca mașina să capete nuanțe sau un design diferit, cum ar fi dungile de curse.

Se anunţă noi accesibilităţi în viitor

În viitor, schimbările ar putea fi controlate și prin intermediul unui buton de pe panoul de bord al mașinii sau poate chiar prin gesturi ale mâinilor, a spus Clarke.

Nu este nevoie de energie pentru a menține culoarea selectată de șofer, potrivit BMW.

"Cazul meu preferat de utilizare este folosirea culorii pentru a influența reflexiile luminii solare", a spus Clarke. "Într-o zi caldă și însorită ca cea de astăzi, ați putea schimba culoarea albă pentru a reflecta lumina soarelui. Într-o zi rece, ai putea să o schimbi în negru pentru a absorbi căldura."

Deși vehiculul expus la CES putea doar să alterneze între gri și alb, tehnologia va fi extinsă pentru a acoperi un spectru de culori, potrivit BMW, scrie Mediafax.

BMW, vânzări RECORD în 2021

Grupul german Bayerische Motoren Werke (BMW) a raportat vânzări record pentru brandul BMW în 2021, de 2,2 milioane de vehicule, transmite DPA.

"Aceasta înseamnă că suntem lideri în topul segmentului premium pe plan global cu brandul BMW şi la o diferenţă considerabilă", a declarat şeful de vânzări al BMW, Pieter Nota, pentru DPA.

Recordul de vânzări a fost înregistrat în pofida deficitului de semiconductori care a lovit industria auto globală. Grupul german, care deţine şi brandurile Mini şi Rolls-Royce, va anunţa săptămâna viitoare cifrele anuale complete privind vânzările.

Nota şi-a exprimat optimismul privind evoluţiile din acest an: "Ne aşteptăm şi în 2022 la o creştere profitabilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel